Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Έπαινος στην εφημερίδα του Γυμνασίου Δωρίου από το ίδρυμα Μπότση.

Έναν πολύ σημαντικό έπαινο, τον έπαινο «Για την ποιότητα ζωής» απέσπασε η μαθητική εφημερίδα “Οι 16” του Γυμνασίου Δωρίου από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση, για τον προβληματισμό της σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού.
Πρόκειται για την μαθητική εφημερίδα που εξέδιδε πέρυσι η Γ' τάξη του Γυμνασίου Δωρίου, όπως μας ενημέρωσε η διευθύντρια του σχολείου φιλόλογος Σταμάτα Μπαρτζελιώτη. Τα παιδιά της Γ' τάξης ήταν ακριβώς 16 και από εκεί πήρε και τον τίτλο της η εφημερίδα, που παρουσίασε τρία φύλλα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Τα θέματα με τα οποία καταπιάστηκαν τα παιδιά ήταν κυρίως πολιτιστικά και περιβαλλοντικά, ενώ δεν παρέλειψαν να καταγράφουν και τα νέα του σχολείου τους.
Τις φωτογραφίες τις τράβηξαν μόνα τους και στη συνέχεια έκαναν και την απαραίτητη επεξεργασία τον υπολογιστή τους.
Εκτός από την διευθύντρια του σχολείου, στην όλη προσπάθεια συνετέλεσε και η φιλόλογος Δήμητρα Χατζή.
Λόγω του ότι τα έξοδα για την εκτύπωση θα ήταν πολλά, οι μαθητές “έστησαν“ μόνοι τους τα φύλλα, κάποια από αυτά τα φωτοτύπησαν στους εκτυπωτές του σχολείου, άλλα έγχρωμα και άλλα ασπρόμαυρα, για να τα διανείμουν.
Η εφημερίδα είχε το συμβολικό κόστος των 2 ευρώ και τα έσοδα διατέθηκαν για την εκπαιδευτική τους εκδρομή στο Ναύπλιο. Ο έπαινος αυτός αθλοθετείται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 500 ευρώ.
Το ποσό αυτό θα διατεθεί για να αγοραστούν μια κάμερα και μια φωτογραφική μηχανή για το σχολείο, έτσι ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι μαθητές να γράφουν την εφημερίδα τους.
Στην τελετή της 25ης Απονομής Βραβείων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππος Πετσάλνικος και η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου.
Το σχολείο εκπροσώπησαν η διευθύντρια κ. Μπαρτζελιώτη, μαζί με τις μαθήτριες Ασπασία Γκότση (Β') και Ζένα Χασάν (Α' Λυκείου).

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου