Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Νέα από το δρόμο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα

Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) και το Κέντρο Λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου, φτιάχνει ο “Μορέας” στον εθνικό δρόμο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας.
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον όμιλο, αυτή την περίοδο κατασκευάζονται στη Νεστάνη (μεταξύ του σταθμού διοδίων και της Τρίπολης), στο ρεύμα προς Τρίπολη - Καλαμάτα το Κέντρο Λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου και στο ρεύμα προς Κόρινθο - Αθήνα ΣΕΑ. Στο Σπαθοβούνι (μετά τα διόδια προς το Σολωμό) φτιάχνονται ΣΕΑ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στην πλήρη του λειτουργία ο αυτοκινητόδρομος θα έχει ακόμα ΣΕΑ στον Αγιο Φλώρο και στην Πελλάνα (στο τμήμα Λεύκτρο - Σπάρτη).
Στο μεταξύ, συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες για να παραδοθεί το πολύ σημαντικό τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο που περιλαμβάνει και τις σήραγγες στο Ραψομμάτη, στα τέλη Μαρτίου, τη Μεγάλη Εβδομάδα. Μ’ αυτό θα αποτελέσουν παρελθόν οι στροφές της Μεγαλόπολης. Οι εργασίες εκτελούνται κυρίως στη δεύτερη σήραγγα και στο Αθήναιο, στον κόμβο Ασέας. Τα συνεργεία δίνουν κυριολεκτικά μάχη για να προλάβουν, λόγω του καιρού, του χειμώνα που δε βοηθάει.
Εντατικές είναι οι εργασίες και στα υπόλοιπα μέτωπα από την Κόρινθο έως τα Παραδείσια, ώστε να είναι πλήρης ο αυτοκινητόδρομος με όλες τις σήραγγες σ’ όλο αυτό το κομμάτι τον Αύγουστο. Στις σήραγγες στις κεραίες (κοντά στη Στέρνα) και στο Καλογερικό προχωρούν οι εντυπωσιακές γέφυρες, που θα σε οδηγούν και θα βγάζουν από τις σήραγγες.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου