Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Με οδικό αποκλεισμό κινδυνεύει το χωριό Πλατάνια

Με οδικό αποκλεισμό κινδυνεύει το χωριό Πλατάνια του Δήμου Αυλώνα, αφού από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις καθιζήσεις που υπήρξαν σε ένα τμήμα του δρόμου που οδηγεί στο χωριό, μεγάλο μέρος του οδοστρώματος υποχώρησε και φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος να υποχωρήσει και το υπόλοιπο.
Όπως μας τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης, η καθίζηση έχει γίνει σε ένα σημείο κοντά στο χωριό λόγω των πολλών νερών που έπεσαν το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή. Η κυκλοφορία, μας τόνισε, μπορεί να γίνει με μικρά αυτοκίνητα και χρειάζεται άμεση αποκατάσταση και αντιστήριξη για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση και αποκοπεί ο δρόμος τελείως.
Από εκεί και πέρα έντονα προβλήματα δημιουργήθηκαν σε όλο το δήμο με επίκεντρο τον άξονα Πλατάνια, Αυλώνα, Καρυές, Ελαία, όπου έχει καταστραφεί η αγροτική οδοποιία.
Στην Ελαία από την υπερχείλιση της Νέδας προκλήθηκαν καταστροφές σε υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες.
Δύο κτηνοτρόφοι στα Πλατάνια αποκλείστηκαν το βράδυ της Τρίτης στα ποιμνιοστάσιά τους – σε διαφορετικές περιοχές – καθώς οι δρόμοι είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να περάσουν όλη τη νύχτα σε αυτά, σε πρόχειρα εξοχικά καταλύματα, ενώ το πρωί ειδοποιήθηκε ο δήμος και αφού απεκατέστησαν πρόσκαιρα τους δρόμους απεγκλωβίστηκαν.
Να σημειώσουμε δε ότι χθες στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο μηχανικών της νομαρχίας για να καταγράψει τα προβλήματα και τις ζημιές που έχουν γίνει στις υποδομές της περιοχής, όπως και κλιμάκιο από γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης για να καταγράψει τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τις περιοχής.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου