Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Η πίτα του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας, πρωτοπόρος από το 1952, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα στην Αθήνα στο Πολυδύναμο Κέντρο του 7ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων.
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατήρ Αντώνιος από τον ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Γκύζη, ο οποίος κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας των επισήμων, αφιερώνοντάς το στην Ελληνίδα μάνα, καθώς πλησιάζει η εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού, στις 2 Φεβρουαρίου, και έκανε λόγο, στη συνέχεια, για την προσφορά της στην οικογένεια και την κοινωνία. Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Ανωγειανών Αθήνας το «Ιδαίον Άντρον» για την υπέροχη εμφάνιση του χορευτικού και των μουσικών του, που μας «ταξίδεψαν» μουσικά με τα κρητικά τραγούδια στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκομένους.
Η προσέλευση Σιδηροκαστριτών με τα παιδιά τους μάς χαροποίησε ιδιαίτερα και αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μίλτος Χρυσομάλλης, ο οποίος έκανε λόγο για τους στενούς δεσμούς που τον συνδέουν με το Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Ζώμπος, ο οποίος εξήρε το έργο των πολιτιστικών συλλόγων, με παράδειγμα τον Σύνδεσμό μας, και τη σημασία του εθελοντισμού, ο σύμβουλος του 7ου διαμερίσματος της Αθήνας κ. Νικόλαος Γιαννακόπουλος, τον οποίο ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών ευχαριστεί θερμά για την πολύχρονη στήριξή του, ο πολιτευτής κ. Ιωάννης Φωτόπουλος με καταγωγή από το Δώριο, ο νέος πρόεδρος της Κοινότητας Σιδηροκάστρου Τριφυλίας, κ. Αθανάσιος Κυριαζής, ο οποίος ταξίδεψε αυθημερόν από το Σιδηρόκαστρο στην Αθήνα για να μεταφέρει τις ευχές των συμπατριωτών μας και για να συζητήσουμε από κοινού τις επόμενες πολιτιστικές δράσεις μας, η πρόεδρος του Συλλόγου Ανωγειανών Αθήνας «το Ιδαίον Άντρον» κ. Ζαχαρένια Ανδρεαδάκη, την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των συλλόγων μας, ο πρόεδρος των απανταχού Καρδιτσιωτών κ. Κωνσταντίνος Κουσαής, ο οποίος ευχαρίστησε δημόσια τον Σύνδεσμό μας για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς του Παλαμά Καρδίτσας, ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη να στηριχθούν οι σύλλογοι, όπως ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών που προσφέρει έργο από το 1952, ο πρόεδρος των Βορειοθρακών Ιδρύματος Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρεια Θράκη, σημ. Βουλγαρία) κ. Απόστολος Ζαφειρόπουλος, που μίλησε για την ιστορία και την προσφορά του Ελληνισμού της περιοχής μέχρι τον ξεριζωμό του και τη μετεγκατάστασή του στον ελλαδικό χώρο, το μέλος Δ.Σ. της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Αναστασία Παλαιάκη-Αντωνιάδου, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Παλουμπαίων Αρκαδίας κ. Φίλιππος Γιαννακάς, το μέλος της Ενώσεως Μεσσηνίων Συγγραφέων κ. Κωνσταντίνος Λιακάκης και η διακεκριμένη ιατρός κ. Αγγελική Καναβού.
Χαιρετισμούς απέστειλαν οι βουλευτές Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και κ. Περικλής Μαντάς.
Θερμές ευχαριστίες στην Κοινότητα του 7ου Διαμερίσματος της Αθήνας για τη φιλοξενία, στη συμπατριώτισσά μας Γεωργία Χριστοδούλου για το υπέροχο δώρο της που μας προσφέρει όπως κάθε χρόνο για το φλουρί της βασιλόπιτας, μία διήμερη διανυκτέρευση με πρωινό στο πανέμορφο Apollo Resort Art hotel στην Κυπαρισσία και ένα μπουκάλι κρασί στο athenolia wine bar, το οποίο κέρδισε η κ. Σοφία Κωνσταντοπούλου.
Επίσης, ευχαριστίες στην κ. Ευσταθία Λιακάκη, μέλος μας, για την προετοιμασία των εδεσμάτων και στις φίλες που βοήθησαν, κ. Μαριάννα Πιττακή και κ. Ελένη Καλαντζή. Για την προσφορά στη λαχειοφόρο μας, ευχαριστούμε το μέλος μας κ. Μαρία Αντωνοπούλου, τον φίλο του Συνδέσμου μας κ. Ιωάννη Σταυρακάκη, ιδιοκτήτη του Κρητικού Κέντρου Αρόη στον Κηφισό, και τα καταστήματα Λευκά είδη-κουρτίνες Ιωάννης Κουβεδάκης, Imprevisto Fashion και Βανίλια-Κανέλα.
Τέλος, ο Σύνδεσμός μας οφείλει τις πιο θερμές ευχαριστίες του σε όλους τους Σιδηροκαστρίτες και μέλη του, που αποτελούν και τη δύναμή μας, καθώς και στους αγαπητούς φίλους που τίμησαν την εκδήλωση.
Μετά το πέρας αυτής, παρουσία του προέδρου της Κοινότητας Σιδηροκάστρου, κ. Αθανασίου Κυριαζή, ο οποίος έκανε και την πρόσκληση, του Δ.Σ. του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών και του τελετάρχη της εκδήλωσης (με απόφαση του Συνδέσμου μας) Κωνσταντίνου Αρνόκουρου, συγκροτήθηκε η οργανωτική επιτροπή για τις Λαμπαδηφορίες.
Ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά!

Το Δ. Σ.
Μαρία Λιακάκη Πρόεδρος
Περικλής Λιακάκης Αντιπρόεδρος
Αλεξάνδρα Γαλάνη Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Γιαννακλής Ταμίας
Επαμεινώνδας Τσουλουχάς Έφορος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου