Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας

Δέκα εννέα μέλη θα έχει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας.
Η δημοτική αρχή της Παναγιώτας Γεωργακοπούλου θα έχει απόλυτη πλειοψηφία, 11 συμβούλους και θα μπορεί να διοικήσει με άνεση τον δήμο - όπως προβλέπει ο νέος εκλογικός νόμος για την αυτοδιοίκηση -, η μείζων μειοψηφία του Γιάννη Αδαμόπουλου θα έχει 7 συμβούλους και η “Λαϊκή Συσπείρωση” εκλέγει τον επικεφαλής της - υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Ρεϊτζόπουλο.
Αναλυτικά, οι έδρες που παίρνουν οι παρατάξεις και οι σύμβουλοι που εκλέγονται (με βάση τα μέχρι τώρα ανεπίσημα στοιχεία και τους σταυρούς που έχει δώσει το υπουργείο Εσωτερικών - και σε αναμονή της καταμέτρησης και της επίσημης ανακοίνωσης του Πρωτοδικείου Καλαμάτας):

- Στη Δημοτική Ενότητα Μελιγαλά (έχει 6 έδρες): Η δημοτική αρχή παίρνει 3 έδρες, η μειοψηφία 2 και η Λαϊκή Συσπείρωση παίρνει σε αυτή την έδρα της. Από τη δημοτική αρχή εκλέγονται οι Δανιήλ Βλαχόπουλος. Αντώνης Χιώτης και Βασίλης Σκλήρης. Από την παράταξη Αδαμόπουλου εκλέγονται ο επικεφαλής της και η Μαρία Διαγούπη. Και την 6η έδρα καταλαμβάνει ο Κ. Ρεϊτζόπουλος.

- Στη Δημοτική Ενότητα Ανδανίας (έχει 4 έδρες), παίρνουν από 2 η δημοτική αρχή και η μείζων μειοψηφία. Εκλέγονται οι Γεώργιος Τασιόπουλος και Ηλίας Ντονάς (πολύ κοντά είναι και ο τρίτος Μίλτος Γκότσης) από τη δημοτική αρχή και οι Κώστας Ντονάς και Δημήτρης Παναγιωτόπουλος (Κανταράς) από την παράταξη Αδαμόπουλου.

- Στη Δημοτική Ενότητα Δωρίου (έχει 4 έδρες), οι έδρες μοιράζονται. Από τη δημοτική αρχή εκλέγονται οι Ιωάννης Τσάλτας και Γιώργος Χρονόπουλος και από τη μείζονα μειοψηφία οι Γιάννης Αντωνόπουλος και Χρήστος Βασιλόπουλος.

- Στη Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας (έχει 4 έδρες), η δημοτική αρχή παίρνει 3 έδρες κι εκλέγονται οι Κώστας Δημητρακόπουλος (Ντάβανος), Δημοσθένης Τράγος και Ιωάννης Αποστολόπουλος και η μείζων μειοψηφία μία έδρα κι εκλέγεται ο Ηλίας Σταυρόπουλος.

Τέλος, τη μονοεδρική Δ.Ε. Είρας, με βάση τον νέο εκλογικό, παίρνει η δημοτική αρχή κι εκλέγεται ο Ευστάθιος Τασιόπουλος. Το παράλογο του νόμου είναι ότι εκλέγεται με μόλις 181 ψήφους, ενώ ο πρώτος σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας (κυριάρχησε στη Δ.Ε.), ο Ευθύμιος Βεργής πήρε 1.018!

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου