Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

9ο Αντάμωμα Τριφύλιων και Ολύμπιων στον Άγιο Θεόδωρο στη Νέδα

Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 - 9ο Αντάμωμα Τριφύλιων και Ολύμπιων στον Άγιο Θεόδωρο στη Νέδα 

Ανακοίνωση - Πρόσκληση

Προς

    Τους συγχωριανούς μας, τους συμπατριώτες μας, τους κατοίκους των περιχώρων της Νέδας (Τριφύλιους και Ολύμπιους), καθώς και όλους τους γνωστούς και φίλους.
    Σας ανακοινώνουμε ότι την παραπάνω ημερομηνία (Σάββατο 19 Αυγούστου 2023) οργανώνουμε εορταστική εκδήλωση στον Άγιο Θεόδωρο τον Στρατηλάτη στη Νέδα και σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωσή μας.
    Μετά τη Θεία λειτουργία, όπως κάθε χρόνο, θα ακολουθήσει φαγοπότι και ολοήμερο γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα περάσουμε μία όμορφη και ευχάριστη ημέρα. Θα σας περιμένουμε όλους με μεγάλη χαρά και πολλή αγάπη. Καλή αντάμωση και καλή διασκέδαση.

    Με ιδιαίτερη τιμή
    Δημήτρης Γεωργόπουλος
    Τηλ. 2761051547 - 6977666105 - 6931020807

    Υ.Γ. Η πρόσκλησή μας συνοδεύεται και από το κείμενο σχετικής ανάρτησης του εκλεκτού φίλου και συμπατριώτη μας κ. Γιάννη Ανδριόπουλου, το οποίο είναι πάντοτε επίκαιρο και έχει ως εξής: 
    «Το καλοκαιρινό ΑΝΤΑΜΩΜΑ Τριφύλιων και Ολύμπιων στον Άγιο Θεόδωρο στη Νέδα είναι πλέον θεσμός και οι παρευρισκόμενοι απολαμβάνουν μια υπέροχη εκδήλωση, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.
    Η Νέδα, στα χρόνια της μυθολογίας, ανέθρεψε τον Δία. Σήμερα προσφέρει στους επισκέπτες της την ομορφιά της, τη δροσιά της και τα γάργαρα νερά της.
    Συχνά έχουμε την τάση να δημιουργούμε μύθους για οτιδήποτε μακρινό ή απρόσιτο, με αποτέλεσμα να χάνουμε την ομορφιά που υπάρχει στον τόπο μας. Και είναι κρίμα.
    Γι' αυτό θεωρώ ότι είναι χρέος όλων μας να αγκαλιάσουμε την ωραία αυτή εκδήλωση που πραγματοποιείται στον τόπο μας και μάλιστα δίπλα μας και να συμβάλλουμε έτσι και εμείς, με τη συμμετοχή μας, στη διατήρηση των εθίμων και παραδόσεών μας και ιδιαίτερα των δημοτικών μας τραγουδιών που δίνουν χαρά και νόημα στη ζωή μας και τα οποία εύστοχα έχουν χαρακτηριστεί, από τον ακαδημαϊκό κ. Λάμπρο Λιάβα, ως το αλάτι της γης και που με αυτά γλεντάμε -χορεύουμε και τραγουδάμε- όλη την ημέρα.
    Θερμά συγχαρητήρια. Καλή διασκέδαση.
    Γιάννης Ανδριόπουλος
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου