Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Η εκδήλωση για τους Ντρέδες στο Άνω Δώριο (Σουλιμά) - Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Το βράδυ του Σαββάτου 13 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Άνω Δωριτών ‘’ΤΟ ΣΟΥΛΙΜΑ’’, στο Άνω Δώριο (Σουλιμά), στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, και στην κατανόηση της προετοιμασίας της.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό και καλωσόρισμα του προέδρου του Συλλόγου Γιάννη Βασ. Πάλλα.
Στη συνέχεια απεύθυναν χαιρετισμούς οι:
  • Γιάννης Λαμπρόπουλος, βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. - πρώην υφυπουργός.
  • Περικλής Μαντάς, βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ.
  • Μίλτος Χρυσομάλλης, βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ.
  • Γιώτα Γεωργακοπούλου, Δήμαρχος Οιχαλίας
  • Πέτρος Τατούλης, πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
  • Παναγιώτης Λούτος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας
  • Δημήτριος Αθανασόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου «ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»
Επίσης χαιρετισμό απέστειλε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και συγγραφέας Στάθης Παρασκευόπουλος, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση για οικογενειακούς λόγους.
Ακολούθησε η κεντρική ομιλία με θέμα «Προεπαναστατικές Μορφές στην Ορεινή Τριφυλία», από τη Μαρία Κ. Λιακάκη, δρ. Βυζαντινής Ιστορίας του ΕΚΠΑ.
Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τη Σουλιμαίικη φιλοξενία με μεζέδες και ποτά, τα οποία ήταν προσφορά του Συλλόγου Άνω Δωριτών.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σουλιμαίος τραγουδιστής και υμνητής των Ντρέδων Λεωνίδας Παπακώστας, ο οποίος -αφιλοκερδώς- με την ορχήστρα του τραγούδησε Σουλιμαίικα τραγούδια - τα τραγούδια για το Σουλιμά και τους Ντρέδες.
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, οι αντιδήμαρχοι Οιχαλίας Ηλίας Ντονάς και Γεώργιος Τασιόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Αδαμόπουλος και Χρήστος Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλλίτσαινας Δημήτριος Γεωργόπουλος και πολλοί άλλοι.
Ο κόσμος που παρευρέθηκε διασκέδασε και πέρασε μια αξέχαστη αυγουστιάτικη βραδιά που είχε αρκετό καιρό να ζήσει στο Σουλιμά. Ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση που έγινε για πρώτη φορά στην υπό ανάπλαση πλατεία του χωριού, από τον Σύλλογο Άνω Δωριτών. Ευελπιστούμε να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις από τον Σύλλογο και του χρόνου να επανέλθουμε με το αντάμωμα των Σουλιμαίων -που τόσο μας έχει λείψει- στην ολοκληρωμένη πλατεία του χωριού - στην καρδιά του Σουλιμά.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Άνω Δωριτών που χρειάζεται τη στήριξη και τη βοήθεια όλων μας για να παραμείνει ζωντανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου