Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Γιορτάστηκε η 201η επέτειος από την εξέγερση και ορκωμοσίας των Ντρέδων

Την 201η επέτειο από την εξέγερση και την ορκωμοσία των Ντρέδων στο Άνω Δώριο (Σουλιμά) τίμησε χθες 24 Μαρτίου 2022 ο Δήμος Οιχαλίας και οι κάτοικοι της περιοχής.
Οι εκδηλώσεις είχαν επίκεντρο τον προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Δημητρίου, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η αναπαράσταση της ορκωμοσίας των Ντρέδων.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο, τον βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη ως εκπρόσωπο της Βουλής, την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Άννα Καλογεροπούλου, τη δήμαρχο Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου, τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας αστυνόμο Α΄ Νίκο Αντωνόπουλο, την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Άνω Δωρίου Αγγελική Θεοχάρη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Άνω Δωριτών κ. Δημήτριο Αλλαγιάννη, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας Παναγιώτη Λούτο και τον Αλέξανδρο Παπατσώρη απόγονο της οικογένειας των Παπατσωραίων.
Παρόντες επίσης ήταν οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς και ο τέως περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συγγραφέας - συνταξιούχος εκπαιδευτικός Στάθης Παρασκευόπουλος.
Απαγγέλθηκαν ποιήματα από μαθητές της περιοχής, ενώ από τον Αλέξανδρο Παπατσώρη έγιναν βραβεύσεις των αριστούχων μαθητών της περσινής χρονιάς στα σχολεία της περιοχής. Ειδικότερα από το Γυμνάσιο βραβεύθηκε η Ιουλία - Γεωργία Κούγκουλου και από το Λύκειο ο Αδάμ Βουδούρης και η Μαρία Καλογεροπούλου.
Έπειτα παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τον Χορευτικό Σύλλογο Γυναικών Δωρίου και τη Λαογραφική Ένωση Μεσσηνίας και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου των Σουλιμαίων.

Πηγή: elegtheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου