Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Υλοποίηση ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού από τον Δήμο Οιχαλίας

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στο Πνευματικό Κέντρο “Μαρία Κάλλας” στο Μελιγαλά. Ήταν μια πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Οιχαλίας και του συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί - Ζω» με τη συνεργασία του Τμήματος Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Μελιγαλά, του Χορευτικού Σύλλογου Μελιγαλά και των Σύλλογων Γυναικών Ανδανίας, Δωρίου, Μελιγαλά και της Δ.Ε. Οιχαλίας.
Ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η Μαιευτήρας - Γυναικολόγος κα Δεμπεγιώτη Φωτεινή και η Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια κα Παναγοπούλου Αναστασία.
Χαρακτηριστικό της ομιλίας όπως ανέφεραν οι επιστήμονες ιατροί, ήταν ότι θα πρέπει να πραγματοποιείται από τις γυναίκες εξέταση μαστογραφίας κάθε έτος προκειμένου να προλαμβάνεται ο καρκίνος του μαστού που είναι εύκολα αντιμετωπίσιμος σε πρώιμο στάδιο. Αξίζει να αναφερθούν και στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν όπως ότι οι πιθανότητες προσβολής είναι 1 στις 8 γυναίκες και 1 στους 100 άντρες. Επίσης τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που προσβάλλονται από καρκίνο του μαστού έχει μειωθεί.
Στην ενημέρωση παρευρέθηκαν, η Δήμαρχος Οιχαλίας κα Γεωργακοπούλου Παναγιώτα, ο Πρόεδρος Δ.Σ. Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Γυπατίδης Σοφιανός, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί - Ζω» κα Κυπραίου Πολυτίμη, ο Αντιδήμαρχος Οιχαλίας κ. Δημητρακόπουλος Κωνσταντίνος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης,  εκπρόσωποι - Πρόεδροι των λοιπών Συλλόγων της περιοχής του Δήμου, οι οποίοι χαιρέτισαν την ενημέρωση αυτή και ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους και τις επιστήμονες ιατρούς που ενημέρωσαν εθελοντικά, το επί το πλείστον γυναικείο κοινό που παρευρέθηκε στην εκδήλωση.
Στο τέλος της ομιλίας ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό, λύνοντας τις όποιες απορίες είχαν προκύψει αλλά και απαντώντας σε άλλα ερωτήματα.
Η προσπάθεια της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Οιχαλίας να ανταποκριθεί σε κοινωνικά θέματα συνεχίζεται.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. 
ΓΥΠΑΤΙΔΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου