Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Αη Δημήτρης: Περάτωση των εργασιών του 1ου σταδίου αναπαλαίωσής του

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω τους απανταχού συντοπίτες, αφού για μια ακόμα φορά τους ευχαριστήσω για την οποιαδήποτε συμβολή τους, για το πέρας των εργασιών αντικατάστασης της ετοιμόρροπης κεραμοσκεπής με πλακοσκεπή, στα πλαίσια της αναπαλαίωσης του ιστορικού Ναού του Αη Δημήτρη του Σουλιμά, της «Αγίας Λαύρας της Τριφυλίας». 
Το αποτέλεσμα, όπως θα διαπιστώσει κάθε επισκέπτης, ανταποκρίνεται κατά τον πλέον καλύτερο τρόπο στην εν γένει εικόνα του ιδιαίτερου αυτού μνημείου, είναι δε λογική απόρροια μιας εξαίρετης τεχνικής και προσεγμένης επιλογής, με βάση τον αρμονικό συνδυασμό με τη θρησκευτικότητά του, την ιστορικότητά του, την παράδοση, αλλά και την αναγκαιότητα της πρώτης ποιότητας των χρησιμοποιηθέντων υλικών. Για τον λόγο αυτό η δαπάνη ανήλθε στις 25.500 ευρώ, 4.000 επί πλέον του συγκεντρωθέντος χρηματικού ποσού. Περιττό να τονιστεί ότι ο λεπτομερής οικονομικός απολογισμός είναι στη διάθεση καθενός. 
Γίνεται γνωστό ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την υλοποίηση και των άλλων σταδίων αναπαλαίωσης του Αη Δημήτρη, όπως αυτά έχουν αναφερθεί σε προηγούμενες γνωστοποιήσεις και συγκεκριμένα καταρτίστηκε συμπληρωματική μελέτη από αρμόδιο μηχανικό, η οποία προωθήθηκε δεόντως. Επιπλέον τονίζεται ότι η διάθεση του βιβλίου μου «ΣΤΗ ΧΟΥΦΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Σουλιμά-Σουλιμοχώρια» για την κάλυψη της μέχρι τώρα δαπάνης και την εξοικονόμηση της απαιτούμενης για το επόμενο στάδιο αναπαλαίωσης συνεχίζεται. Παρακαλώ για την οποιαδήποτε συμβολή σας. 
Καλά Χριστούγεννα! Χρόνια πολλά! 

Αλεξάνδρα Αν. Τασιγιώργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου