Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Η μουσικοθεατρική παράσταση στο προαύλιο του ναού Επικούριου Απόλλωνα

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχτές 7/8 στο προαύλιο του ναού Επικούριου Απόλλωνος η μουσικοθεατρική παράσταση από το καλλιτεχνικό σύνολο ΛυρΆυλος.
Με σύμμαχο το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου και με συντροφιά τον ήχο των αρχαιοελληνικών οργάνων, βιώσαμε μια μοναδική εμπειρία ταξιδεύοντας στο χρόνο με την μουσική που γέννησε ο Ελληνικός πολιτισμός 3000 χρόνια πριν.
Πλήθος κόσμου είχε καταφθάσει από νωρίς στο Ναό για να θαυμάσουν το μνημείο, με την προσέλευση να κορυφώνεται λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης όπου υπολογίζεται ότι την παρακολούθησαν παραπάνω από 1200 άτομα.
Στην εκδήλωση απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό η κ. Λεβεντούρη εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας,  η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα Αλειφέρη και ο πρώην Δήμαρχος Ζαχάρως κ. Φαμέλος, όλοι τόνισαν την ανάγκη που έχει ο τόπος από τέτοιες εκδηλώσεις αλλά και την ανάγκη για συνοχή όλων των γύρω περιοχών ώστε να αναδειχθεί αυτό το μοναδικό μνημείο.
Ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Αριστείδης Σταθόπουλος κατά τον χαιρετισμό του, αφού τόνισε ότι ο Ναός Επικούριου Απόλλωνος δεν ανήκει στην Μεσσηνία ή την Ηλεία, αλλά στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, έκανε ιδιαίτερη μνεία στους κατοίκους της γύρω περιοχής, τους ακρίτες μας, όπως τους χαρακτήρισε και δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα δίπλα τους, επίσης ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Οιχαλίας θα ξεκινήσει την διεκδίκηση της ζωφόρου του Ναού Επικούριου Απόλλωνος που με θολές διαδρομές στεγάζεται στο Βρετανικό Μουσείο, ήδη στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα υπάρξει ανάλογη εισήγηση για την έναρξη των διαδικασιών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός των ανωτέρω ο Πρόεδρος του Δ.Σ Οιχαλίας κ. Λιόγας, οι αντιδημάρχοι Οιχαλίας κ. Ηλιόπουλος, κ. Μακρυνιώτης και κ. Τασιόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Σούκουλη, ο καθηγητής Μηχανολογίας και συντοπίτης μας κ. Παπαδόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Αετού κ. Δριμής, ο πρώην Δήμαρχος Δωρίου κ. Τάκης καθώς και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου μας, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων.
Ευχαριστούμε θερμώς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την στήριξή της, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και το προσωπικό του Ναού Επικούριου Απόλλωνος για την συνεργασία τους καθώς και το προσωπικό του Δήμου Οιχαλίας για την εθελοντική εργασία τους.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του.

Ευχαριστούμε επίσης την επιχείρηση Ανδανία για την ευγενική προσφορά εμφιαλωμένου νερού, τα ταξιδιωτικά γραφεία Σταύρου Τσουκαλά και Δαβίλας Tours, το "Φιγαλείαnews24" για την προβολή και την υποστήριξη και τον κ.Θάνο Χουλιάρα για παροχή φωτογραφικού υλικού.  

Δήμος Οιχαλίας   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου