Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Εορτάστηκε η μνήμη των πολιούχων Δωρίου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, πολιούχων Δωρίου.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 20 Μαΐου, παραμονή της εορτής, με την τέλεση Μέγα Εσπερινού μετά αρτοκλασίας, από τον εφημέριο του πανηγυρίζοντος ναού π. Παναγιώτη Μαντά με τη συνοδεία ιερέων της περιοχής. Ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, στους δρόμους του Δωρίου, με τη συνοδεία, για πρώτη φορά, της φιλαρμονικής του Δήμου Οιχαλίας, που έδωσε ξεχωριστό τόνο και των πιστών.
Τον Δήμο Οιχαλίας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, κ. Αριστείδης Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νικόλαος Λιόγας, οι Αντιδήμαρχοι, κ. Ιωάννης Ηλιόπουλος, και κ. Αθανάσιος Κόλλιας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κα Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, κ. Κώστας Δημητρακόπουλος και κ. Γεώργιος Μέρμηγκας.
Την επομένη ημέρα, το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατώντας του Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου.
Μετά το πέρας της, προσφέρθηκαν γλυκίσματα και αναψυκτικά στο ιερό ποίμνιο, προσφορά του εκκλησιαστικού συμβουλίου.
Λόγω του βροχερού καιρού δεν έγιναν οι παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία Δωρίου, που είχε προγραμματίσει το χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Δωρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου