Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Πρόσκληση για τη Γιορτή Πρωτομαγιάς στην Καλλίτσαινα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΚΑΛΛΙΤΣΑΙΝΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                    
ΤΗΛ.6977666105-6936179191

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΪΟΥ 2016 (ΩΡΑ 13.30)
ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΣΑΙΝΑ

"Της Καλλίτσαινας τα κάλλη
στο ντουνιά δεν τα ’χει άλλη"



Καλλίτσαινα σημαίνει κάλλος, κόσμημα, στολίδι, ομορφιά. Σημαίνει παράδοση, φιλοξενία, διασκέδαση, εξοχή, χαρά, κέφι, γλέντι, τραγούδι, χορό και όλα τα σχετικά.
Τη διακόσμησή της την έχει αναλάβει η ίδια η φύση και όπως είναι γνωστό της φύσης τα έργα είναι ασύγκριτα και απαράμιλλα σε τέχνη και ομορφιά.
Στην είσοδο του Χωριού τα δέντρα έχουν σχηματίσει τιμητικές αψίδες και σειρά από καλλίκορμες Αριές (Βελανιδιές), με πλούσιες και ωραίες φυλλωσιές, σαν όμορφες κοπέλες, σαν πεντάμορφες Νεράιδες, βεργολυγάνε τις κορφάδες τους και με υποκλίσεις υποδέχονται και κατευοδώνουν τους επισκέπτες.
Με δυο λόγια Καλλίτσαινα σημαίνει μικρό και όμορφο χωριό, με όλα τα καλά, στο οποίο κάθε μέρα έχουν γιορτή.
Την καλύτερη, όμως, γιορτή την κάνουν την Πρωτομαγιά. Τότε που η φύση ολόκληρη, στολισμένη τα καλά της, ευωδιάζει και γιορτάζει την αναγέννησή της. Τότε κι εμείς γιορτάζουμε. Τότε εμείς δεν λέμε "Πουλιά κι αηδόνια, μη λαλήσετε, κοιμάται η αγάπη μας, μην την ξυπνήσετε", αλλά τραγουδάμε  "Λαλείστε αηδόνια και πουλιά και σεις βρε χελιδόνια, να φέρετε την άνοιξη, το όμορφο καλοκαίρι, να βγούμε όλοι στα βουνά, τη φύση να χαρούμε". Και το Σάββατο, στις 7 Μαΐου 2016 και ώρα 13.30, (στην Πλατεία του Χωριού) οργανώνουμε Εορταστική Εκδήλωση, στην οποία καλούμε τα Μέλη μας, καθώς και όλους τους γνωστούς και φίλους, να έρθετε να διασκεδάσουμε μαζί και - όπως πάντα- να περάσουμε μια χαρούμενη και αξέχαστη ημέρα.
Η παρουσία σας στην εκδήλωσή μας αποτελεί για μας ιδιαίτερη τιμή.
Θα σας περιμένουμε όλους με μεγάλη χαρά και πολλή αγάπη.
Καλή αντάμωση και καλή διασκέδαση.

                                     ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου