Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Εκδήλωση του Συλλόγου Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά» για τον ποιητή Μιχάλη Κατσαρό

Σύλλογος Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά» Περιοδικό «Τριφυλιακή Εστία»

Ο Σύλλογος Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 09 Αυγούστου 2015 στις 20:30 στο Λαογραφικό Μουσείο «Κωστής Παλαμάς» παρουσίαση με θέμα «Ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός», με αφορμή την έκδοση του περιοδικού της Τριφυλιακής Εστίας με το ίδιο θέμα. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αποκλειστική παρουσίαση του έργου του και τιμάται ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός στη γενέτειρά του.
Παράλληλα, λειτούργησε  στον ίδιο χώρο και έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Στιγμές Κυπαρισσίας», στην οποία συμμετείχαν μαθητές από το γυμνάσιο και το λύκειο της πόλης και βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες: 1ο βραβείο στο Λούις Γουιτγκέιτ για τη φωτογραφία «Σημαία», 2ο βραβείο στον Άρη Πανταζέλο για τη φωτογραφία «Βραδινή λήψη της πόλης», 3ο βραβείο στην Αιμιλιάνα Κίζηλη με την φωτογραφία «Αγριάγκαθα» και έπαινος δόθηκε στον Γιάννη Κουτσογιάννη για τη φωτογραφία «Λιμάνι».
Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομη ομιλία της προέδρου του Συλλόγου, Ρούλας Τσατσάκου, ενώ για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης για τον Μιχάλη Κατσαρό καθώς επίσης και για το περιοδικό Τριφυλιακή Εστία μίλησε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Για τη βιογραφία του ποιητή μίλησε ο δάσκαλος Αριστείδης Γκιουλής, ποιήματά του απήγγειλε η Γεωργία Χριστοδούλου, ενώ για την αξία του έργου του ποιητή μίλησε ο ποιητής Γιώργος Κουτούβελας.
Προβλήθηκαν επίσης αποσπάσματα από τα εξής ντοκιμαντέρ που έχουν γίνει στο παρελθόν:
- «Παρασκήνιο» του Στάθη Κατσαρού
- «Μονόγραμμα» των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη
- «Σκοτεινός Συνωμότης» του Λευτέρη Ξανθόπουλου.
Σημειώνεται, επίσης, πως μεταξύ των άλλων στην Τριφυλιακή Εστία φιλοξενείται άκρως τιμητική συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη, που έδωσε στη Μαίρη Σταθοπούλου, και μιλά για τον προσωπικό του φίλο Μιχάλη Κατσαρό.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι βοήθησαν ενεργά για να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση, καθώς επίσης όλους τους συνεργάτες που με μεγάλη συνέπεια και χαρά έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν και βοήθησαν ουσιαστικά με τη δουλειά τους καθώς και με τις χρήσιμες συμβουλές τους για το εν λόγω αφιέρωμα του περιοδικού για τον ποιητή Μιχάλη Κατσαρό. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον γιο τού Μιχάλη, Στάθη Κατσαρό, που αμέσως δέχτηκε να μιλήσουμε και να μας δώσει σχετικό υλικό, την Ελεάννα Μαρτίνου για το εικαστικό του εξωφύλλου, τον Γιάννη Στεφανάκι για το υλικό που μας έδωσε («Νέο Επίπεδο»), τον  Δημήτρη Κανελλόπουλο για κάποια κείμενα από το αφιέρωμα στο περιοδικό «Οροπέδιο», τον Κώστα Μαυρουδή (περιοδικό «Δένδρο»), τον Λευτέρη Ξανθόπουλο και τον Γιώργο Κακουλίδη (σχετικά κείμενά τους από το περιοδικό «Οδός Πανός»), καθώς και τον Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμπατριώτες και φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Η Τριφυλιακή Εστία διατίθεται ήδη στα βιβλιοπωλεία της Κυπαρισσίας και σύντομα θα κυκλοφορεί σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας. 

Το Δ.Σ.του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου