Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση του Συλλόγου των Κυπαρισσίων της Αθήνας «Η Αρκαδιά» και του περιοδικού «Τριφυλιακή Εστία»

Πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 15 Μαρτίου στον πολυχώρο Gazarte (πλατεία Γκάζι), σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα με  μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου των Κυπαρισσίων της Αθήνας «Η Αρκαδιά» και του περιοδικού «Τριφυλιακή Εστία».
Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγινε από την πρόεδρο του συλλόγου Κα Ρούλα Τσατσάκου μια σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες του Συλλόγου, καθώς και η πρώτη παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας του για την λειτουργία ηλεκτρονικού καταλόγου των Κυπαρισσίων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα.
Το κύριο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε την παρουσίαση, με αφορμή και την έκδοση του περιοδικού "Τριφυλιακή Εστία", με θέμα "Περιήγηση στις εννέα παλιές γειτονιές της Άνω Πόλης της ιστορικής Αρκαδιάς"» από τον δάσκαλο Αριστείδη  Γκιουλή σε συνεργασία με τον Γιάννη Βρεττό και την Κα Διονυσία Πλέσσα - Φωτιάδη η οποία απήγγειλε ποιήματα συμπατριωτών μας.
Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, λειτούργησε και έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας.
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική όπου ένα σύνολο από τέσσερις κιθάρες και ένα φλάουτο παρουσίασε έργα κλασικού ρεπερτορίου, Χατζιδάκι, λατινοαμερικάνικες μελωδίες, χορούς κ.λπ. Ιδιαίτερη τιμή απετέλεσε η παρουσία της η συμπατριώτισσά μας Δώρας Λουίζου, που με την φωνή της συνόδευσε τους μουσικούς σε πολλά από τα τραγούδια. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την καθηγήτρια μουσικής Κα Αλίκη Νταή που με τους μαθητές της και συνεργάτες της μας χάρισαν αυτό το ποιοτικό και όμορφο μουσικό πρόγραμμα. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί θεσμικοί παράγοντες, πρόεδροι Συλλόγων της Τριφυλίας και Συγγραφείς καθώς επίσης και ο αρχαιολόγος και φίλος του Συλλόγου κος Γεώργιος Κορρές.
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και περιμένουμε ακόμη πιο ενεργή συμμέτοχη και στήριξη του Συλλόγου μας κι από άλλους συμπατριώτες.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν ενεργά για να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία αυτή η εκδήλωση και ιδιαίτερα τον ζωγράφο από την Κυπαρισσία Χρήστο Παζαΐτη που βοήθησε σημαντικά στο στήσιμο της  έκθεσης φωτογραφίας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, τέλος, οφείλουμε και στους χορηγούς μας που πρόσφεραν τα προϊόντα τους,  «Τσίπουρο Νταραίος»,  «Κτήμα Δερέσκου»,  «Μεσσήνια γη», «Γεύσεις Ιονίου» και «Αρτοποιία Αφοί Δρούλια».

Με τιμή το Δ.Σ του Συλλόγου

Η Πρόεδρος, Ρούλα Τσατσάκου-Θεοδωροπούλου
Ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας, Γιώργος Κορμάς
Ο Ταμίας, Παναγιώτης Λούτος
Και τα Μέλη, Πέτρος Δεδούσης, Παναγιώτης Χριστόπουλος & Δημήτρης Ντρούλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου