Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση στο Δώριο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τη Δευτέρα 27-10-2014 έγινε μια σεμνή, αλλά και συγκινητική, τελετή στη μνήμη των τριών πεσόντων στο Ηρώο Εθνικής Αντίστασης Δωρίου με τη συμμετοχή συγγενών των πεσόντων, εκπροσώπων του Δήμου, μαθητών των σχολείων Δωρίου οι οποίοι απήγγειλαν ποιήματα, μελών της Εθνικής Αντίστασης και πολιτών.
Το Ηρώο Εθνικής Αντίστασης βρίσκεται λίγο έξω και ανατολικά του σχολικού συγκροτήματος Δωρίου, στο χώρο όπου οι Γερμανοί κατακτητές, τον Σεπτέμβρη 1943, εκτέλεσαν και έθαψαν σε τάφο, που προηγουμένως, ανάγκασαν να σκάψουν, τους:
1) Επαμεινώνδα και Σωτήρη Γκόγκα, ετών 28 και 20 αντίστοιχα, από τον οικισμό Κάκαβα, Καλού Νερού και
2) Τον Γρηγόρη Παναγιωτόπουλο, ετών 31, από το χωριό Σελά.

Το μνημείο στη σημερινή του μορφή κατασκευάστηκε από τον τ. Δήμο Δωρίου το 2014 σε σχέδια και με συμβολική αρχική προσφορά χρημάτων από ομάδα δημοτών. Τα αποκαλυπτήρια με επιμνημόσυνη δέηση έγιναν στις 4 Νοεμβρίου του ιδίου έτους από τον τότε δήμαρχο Αντώνη Τάκη, με παρουσία πλήθους κόσμου και των σχολείων, καθώς και αντιπροσωπεία των Αρχών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Τ.Κ. Δωρίου Αριστείδης Ηλιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Οιχαλίας Παναγιώτης Κούκης και ο δημοτικός σύμβουλος Οιχαλίας Θανάσης Κόλλιας.

Πηγή: Doriopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου