Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω Δασικών Πυρκαγιών

Καλαμάτα  29/4/2014        
    
Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 29-4-2014 στο Διοικητήριο και στην αίθουσα Παναγιώτης Φωτέας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Αργυράκη, με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω Δασικών Πυρκαγιών». Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ. Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Κων/νος Γιόβας, ο Διοικητής Π.Υ. Καλαμάτας Πύραρχος κ.  Κυριακούλης Κυριακουλέας, ο Διοικητής Π.Υ. Γαργαλιάνων κ. Κ. Γεωργακόπουλος, ο Δ/ντής Επιχειρήσεων της 120 ΠΕΑ Αντισμήναρχος κ. Πέτρος Ντουλαπτσής, ο  Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αρκαδίας Αλέξανδρος Τακτικός, η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μεσσηνίας Φωτεινή Τζίβα, η εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας κ. Ευμ. Κουκούλη, ο Δ/ντής Δνσης Δασών Μεσσηνίας κ. Γ. Σωτηρόπουλος καθώς και εκπρόσωποι υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας και εθελοντικών οργανώσεων.
Ο κ. Αργυράκης στην εισήγησή του ανέφερε ότι επειδή ο Νομός μας, λόγω καιρικών συνθηκών, συχνά πλήττεται από πυρκαγιές, χρειάζεται συντονισμός και προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων φορέων προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός πρόληψης και καταστολής τους.
Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, οι Δήμοι, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, η ΔΕΗ, το Δασαρχείο και διάφορες άλλες υπηρεσίες που εμπλέκονται, οφείλουν να κάνουν τα δέοντα προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν περιστατικά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι τα οχήματα και  οι άνθρωποι που υπηρετούν στις ανάλογες θέσεις πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, ανά πάσα στιγμή, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, που διαρκεί από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου, να επέμβουν όπου χρειαστεί.
Εν συνεχεία, ο κ. Αργυράκης άκουσε με προσοχή και σημείωσε τις παρατηρήσεις και προτάσεις των συμμετεχόντων για καλύτερη οργάνωση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ιδιαίτερα των εθελοντικών οργανώσεων των οποίων την προσφορά τίμησε και αναγνώρισε, ενώ ανέφερε ότι η Π.Ε. Μεσσηνίας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα διαθέσει αυτοκίνητο στην 120 ΠΕΑ για τη μετακίνηση του μικτού περιπόλου

Από Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου