Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Τιμήθηκαν Τριφύλιοι λογοτέχνες από τη Δ.Ε. Αυλώνας

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, που είναι αφιερωμένες σε Τριφύλιους Δημιουργούς των γραμμάτων.  
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών, πραγματοποιήθηκε στην Κυπαρισσία το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, εκδήλωση με διοργανώτρια την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας.
Οι λογοτέχνες που τιμήθηκαν κατάγονταν από χωριά που ανήκουν στη Δ.Ε. Αυλώνας.
Γι αυτούς μίλησαν καταξιωμένοι Τριφύλιοι ομιλητές. 
Για την εκδήλωση μίλησε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Είναι η 3η χρονιά που διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις στην οποία  τιμώνται οι Τριφύλιοι λογοτέχνες που δεν βρίσκονται πια κοντά μας. Το χρωστάμε σε αυτούς τους ανθρώπους τους καταξιωμένους στον κόσμο της πνευματικής δημιουργίας. Η Τριφυλία είναι μια πανέμορφη και πλούσια περιοχή, που εκτός από το φυσικό της κάλλος, έχει και μια πολύ μεγάλη και πλούσια πολιτιστική και πνευματική ζωή. Απέναντι σε αυτή την κληρονομιά παρέχουμε ένα αντίδωρο τιμής».
Για τον ποιητή και πεζογράφο Κώστα Καλαντζή, που γεννήθηκε στα Πλατάνια το έτος 1907 μίλησε ο συγγραφέας - εκπαιδευτικός, Στάθης Παρασκευόπουλος
Για τον συγγραφέα και ιστορικό Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, που γεννήθηκε στο Σιδηρόκαστρο το έτος 1902 και πέθανε το έτος 1997, μίλησε ο λογοτέχνης - αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α., Παναγιώτης Γεωργακόπουλος.
Για την συγγραφέα Σοφία Φίλντιση, που γεννήθηκε στη Βανάδα το έτος 1937 και έφυγε από τη ζωή το έτος 2011 μίλησε ο οικονομολόγος, Γιώργος Φιλντίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου