Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ο Δωραίος ομογενής Φώτης Τάκης δώρισε 100.000 $ στο Γυμνάσιο - Λύκειο Δωρίου

Μια σημαντική δωρεά από τον ομογενή επιχειρηματία Φώτη Τάκη, ο οποίος δραστηριοποιείται στον Παναμά και κατάγεται από το Δώριο, αποδέχθηκαν χθες το Γυμνάσιο και το Λύκειο Δωρίου σε μια λιτή τελετή, ευχαριστώντας θερμά τον δωρητή.
Πρόκειται για μια δωρεά 100.000 δολαρίων για να γίνουν απαραίτητα έργα στο σχολικό συγκρότημα - το οποίο θα αποκτήσει Εργαστήριο Πληροφορικής - αλλά και για τη χορήγηση υποτροφίας σε έναν απόφοιτο της φετινής σχολικής χρονιάς.
Ο κ. Τάκης φανερά συγκινημένος επισήμανε ότι η δωρεά του αυτή είναι για να βοηθήσει την παιδεία και τα παιδιά, καθώς όπως σημείωσε το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται από αυτά. «Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω», είπε, «και ό,τι άλλο χρειαστείτε μη διστάσετε να το ζητήσετε».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη διευθύντρια του γυμνασίου, Μάτα Μπαρτζελιώτη, η οποία σημείωσε ότι πρόκειται για μια πράξη που θυμίζει τους μεγάλους ευεργέτες της πατρίδας μας. Αν και μακριά, υπογράμμισε, ο Φώτης Τάκης δεν λησμόνησε την πατρίδα και τον τόπο του.
Στη συνέχεια η λυκειάρχης Χρύσα Θεοδούλου αναφέρθηκε στο βιογραφικό του κ. Τάκη. Είπε ότι γεννήθηκε στο Δώριο το 1925 και αφού τελείωσε το σχολείο σε Δώριο και Κυπαρισσία, το 1945 εισήχθη μετά από εξετάσεις 9ος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1947 έφυγε για τον Παναμά όπου ήταν ο πατέρας του και σπούδασε οικονομικά. Ασχολήθηκε με οικοδομικές επιχειρήσεις και έγινε ιδιοκτήτης της τράπεζας Trans Atlantic, ενώ έχει αναπτύξει και πολλές κοινωνικές δραστηριότητες.
Την απόφαση των Συμβουλίων Διδασκόντων του γυμνασίου και του λυκείου για την αποδοχή της δωρεάς διάβασε η καθηγήτρια Ευγενία Πανομήτρου, ενώ ευχαριστήρια επιστολή των καθηγητών και μαθητών ανέγνωσε η μαθήτρια Αικατερίνη Χριστίνα Κομιανού. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «με τη δωρεά σας βοηθάτε τα παιδιά της περιοχής μας στον δύσκολο αγώνα τους για κατάκτηση γνώσεων και άνοδο του μορφωτικού τους επιπέδου, ώστε να διεκδικήσουν επάξια καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας στο μέλλον».
Αφού του επιδόθηκε η ευχαριστήρια επιστολή, ο κ. Τάκης ανάμεσα στα αδέρφια του Γιώργο και Ευστάθιο και τον γιο του Αντώνη, που έχει διατελέσει πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα, με συγκίνηση αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και τις γνώσης που έλαβε από το σχολείο στην Ελλάδα. Μάλιστα τόνισε ότι οι γνώσεις που είχε λάβει από το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας τον έκαναν να ξεχωρίσει στα σχολεία του Παναμά αλλά και της Βόρειας Αμερικής. Για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες σημείωσε ότι επί 30 χρόνια ασχολήθηκε με τις κατασκευές κτηρίων, ενώ ίδρυσε και μια τράπεζα στον Παναμά, μέσα από την οποία βοηθούσε τους εκεί Έλληνες. «Ερχόμενος στην Ελλάδα», είπε, «η συμβολή μου είναι να βοηθήσω την παιδεία και τα παιδιά από τα οποία εξαρτάται όλο το μέλλον της Ελλάδας. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω - και αυτό είναι να βοηθήσω την παιδεία στον τόπο μου».
Τις θερμές του ευχαριστίες εξέφρασε ο πρώην δήμαρχος Δωρίου, δημοτικός σύμβουλος Οιχαλίας και ανιψιός του δωρητή, Αντώνης Τάκης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική πράξη.
Επίσης, ο προϊστάμενος του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κυπαρισσία, Σταμάτης Γιαννακόπουλος, ευχαρίστησε τον Φώτη Τάκη σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «τα παιδικά χρόνια είναι αυτά που μας ακολουθούν και μας ξαναζωντανεύουν».

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου