Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Επανεκδόθηκε και κυκλοφορεί το βιβλίο "ΣΟΥΛΙΜΟΧΩΡΙΑ - ΝΤΡΕΔΕΣ ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ''

Επανεκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ''ΛΥΧΝΟΣ ΕΠΕ'', το βιβλίο του Δημητρίου Παν. Αθανασόπουλου«ΣΟΥΛΙΜΟΧΩΡΙΑ - ΝΤΡΕΔΕΣ ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Ιστορική Αναδρομή - Λαογραφικές Αναμνήσεις».
Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία του Σουλιμά και των Σουλιμοχωρίων, στην ιστορία των Ντρέδων, στις βιογραφίες των Ντρέδων αγωνιστών, επίσης περιλαμβάνει λαογραφικές αναμνήσεις από την καθημερινή ζωή των κατοίκων, τις κοινωνικές εκδηλώσεις, ήθη και έθιμα του τόπου. Είναι ένα βιβλίο 586 σελίδων που δεν πρέπει να λείπει από κανένα κάτοικο του Σουλιμά αλλά και όλης της Τριφυλίας.
Το αντίτιμο του βιβλίου είναι είκοσι πέντε Ευρώ (25,00), από τα οποία τα είκοσι είναι τα έξοδά του και τα πέντε διατίθενται για την ανακαίνιση του Ι. Ν. Αγίας Τριάδας.
Το βιβλίο μπορεί όποιος επιθυμεί να το προμηθευτεί από: το βιβλιοπωλείο της Κυπαρισσίας "Αρχονταρίκι'', το βιβλιοπωλείο Κοπανακίου ή προσωπικά από τον κ. Αθανασόπουλο στα τηλέφωνα: 210 5738386 - 27610 24371 κ΄ 6944 125238.                
Ο Δημήτρης Αθανασόπουλος έχει Σουλιμαίικες ρίζες, είναι φίλος των Σουλιμαίων και παρευρίσκεται σε όλες τις εκδηλώσεις τους.

Γεννήθηκε στο χωριό Μύρου Μεσσηνίας - 8 χλμ. Β.Α. της Κυπαρισσίας - το έτος 1942. Κατάγεται από τη μεγάλη Σουλιμοχωρίτικη - Ντρέδικη φάρα των Γκατζαίων του Σουλιμά. Έμαθε τα πρώτα γράμματά του στο Δημοτικό σχολείο του χωριού του και στη συνέχεια φοίτησε στα Γυμνάσια Κυπαρισσίας και Κοπανακίου. Εργάστηκε και εξελίχθηκε σε ανώτερο στέλεχος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά κι Ελευσίνας. Ασχολήθηκε δραστήρια με τον συνδικαλισμό και από εκεί ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε αρκετά έντυπα κυρίως συνδικαλιστικά. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά. Μετά τη συνταξιοδότησή του ασχολείται με ιστορικά και λαογραφικά θέματα, της προγονικής και της γενέθλιας πατρίδας του.

Εκτός από το παραπάνω βιβλίο έχει εκδώσει το έτος 2009 το βιβλίο «ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΟΥ» και τα καθαρά έσοδα από την πώληση του διατέθηκαν για την επισκευή και συντήρηση της εκκλησίας Παναγίτσα του χωριού Αλημάκι Τριφυλίας, γενέτειρα της μητέρας του συγγραφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου