Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Εβδομάδα Αλληλεγγύης στον Δήμο Οιχαλίας για πρώτη φορά με στόχο την καθιέρωσή της

Στα πλαίσια της διαρκούς τροφοδότησης της τράπεζας αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Οιχαλίας υλοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος από τις 21 έως και τις 27 Αυγούστου 2017 η Εβδομάδα Αλληλεγγύης όπου σύλλογοι και φορείς, Δήμος και Κοινωφελής Επιχείρηση προσπάθησαν να συλλέξουν τρόφιμα - ενδύματα κλπ για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Συμμετείχαν στη πρωτοβουλία αυτή της ενεργοποίησης του πολίτη ώστε να συνεισφέρει από το υστέρημά του για τις πρώτες ανάγκες συνανθρώπων μας στον Δήμο Οιχαλίας, ο Δήμος Οιχαλίας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Οιχαλίας, το Σ.Ε.Ο Τμήμα Μελιγαλά, οι Σύλλογοι Γυναικών Δημοτικών Ενοτήτων Ανδανίας, Δωρίου, Μελιγαλά και Οιχαλίας, ο Χορευτικός Σύλλογος Μελιγαλά και ο Σύλλογος Εν Αθήναις Μελιγαλαίων.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, ο Σύλλογος Γυναικών Μελιγαλά με τη θεατρική του ομάδα παρουσίασε δωρεάν το «Οι μπελάδες του δημάρχου» στις 25-8-2017 στο Ανοιχτό Θέατρο Διαβολιτσίου «ΣΤΑΘΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» και στις 27-8-2017 στη πλατεία του Δωρίου με σκοπό τη προαιρετική συγκέντρωση τροφίμων από το κοινό αντί αντιτίμου εισιτηρίου.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν σημαντική και συγκεντρώθηκε ικανοποιητικός αριθμός τροφίμων και ρουχισμού που θα βοηθήσει σημαντικά το έργο της Τράπεζας Αλληλεγγύης του Δήμου Οιχαλίας.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων που συμμετείχαν στην εβδομάδα Αλληλεγγύης και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και πολλών άλλων φορέων της περιοχής μας.
Η αντιπεριφεριάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Αλειφέρη, ο δήμαρχος Οιχαλίας κ. Σταθόπουλος, ο πρόεδρος Δ.Σ. κ. Γυπατίδης Σοφιανός και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μελιγαλά χαιρέτησαν την πρωτοβουλία αυτή και ευχήθηκαν αυτή η πρώτη φορά να ενεργοποιήσει και πιο πολλούς συλλόγους και φορείς για τις επόμενες φορές, ευχαρίστησαν τη θεατρική ομάδα και τον κόσμο που προσήλθε να παρακολουθήσει τη παράσταση του Συλλόγου Γυναικών Μελιγαλά και προσέφεραν από το υστέρημά τους τρόφιμα - ρούχα κλπ για την τροφοδοσία της Τράπεζας Αλληλεγγύης Δήμου Οιχαλίας με σκοπό τη διανομή τους στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πληθυσμού.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε και τις επιχειρήσεις της περιοχής που με την προσφορά τους πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο Δώριο. (Καρμπαλιώτης Μάριος - ενοικιάσεις καρεκλών και Χρήστος Συκάς - ηχητική κάλυψη). 
Αυτές οι εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα συνεχιστούν και στο μέλλον με στόχο την συνεχής τροφοδοσία της Τράπεζας Αλληλεγγύης. Τέλος όποιος θέλει να προσφέρει τρόφιμα ή άλλα είδη, μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα 2724360331 και 2724360300 
καθημερινές και ώρες λειτουργίας του Δήμου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΓΥΠΑΤΙΔΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου