Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Καθιέρωση και υλοποίηση Εβδομάδας Αλληλεγγύης στον Δήμο Οιχαλίας

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Οιχαλίας έχει δημιουργήσει την «Τράπεζα Αλληλεγγύης» του Δήμου Οιχαλίας με σκοπό την ενίσχυση των ευπαθών και επαπειλούμενων κοινωνικών ομάδων, οικογενειών και μεμονωμένων ατόμων του δήμου μας.
Η «Τράπεζας Αλληλεγγύης» δέχεται επί το πλείστον τρόφιμα μακράς διαρκείας και ενδύματα και θα στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά και χορηγιών σε είδος των συμπολιτών μας. Απευθύνεται για αρχή κυρίως σε άτομα - ομάδες με πρόβλημα επιβίωσης, ανάλογα και με τις ποσότητες των τροφίμων ή ενδυμάτων που υπάρχουν προς διάθεση.
Στα πλαίσια της διαρκούς τροφοδότησης της τράπεζας αλληλεγγύης προσπαθούμε να καθιερώσουμε την Εβδομάδα Αλληλεγγύης όπου σύλλογοι και φορείς, Δήμος και Κοινωφελής Επιχείρηση θα προσπαθήσουν να συλλέξουν τρόφιμα κλπ για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Η Εβδομάδα Αλληλεγγύης προτείνεται να πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο και φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 21-8-2017 έως και 27-8-2017. Αυτή την εβδομάδα θα ενεργοποιηθούμε όλοι (σύλλογοι φορείς Δήμου Οιχαλίας και ο Δήμος) ώστε να συλλέξουμε τα είδη ανάγκης αυτά.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής προτείνεται να γίνουν διάφορες εκδηλώσεις ώστε να συλλεχθούν τρόφιμα κλπ.
Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής 
- Ο Σύλλογος Γυναικών Μελιγαλά με τη θεατρική του ομάδα θα παρουσιάσει δωρεάν το έργο «Οι μπελάδες του Δημάρχου» στις 25-8-2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 21:00 στο Ανοιχτό Θέατρο Διαβολιτσίου «ΣΤΑΘΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» με σκοπό τη προαιρετική συγκέντρωση τροφίμων από το κοινό αντί αντιτίμου εισιτηρίου.
- Την Κυριακή 27-8-2017 στη πλατεία του Δωρίου με τη συμμετοχή όλων των Συλλόγων και Φορέων του Δήμου Οιχαλίας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - τελετής λήξης της Εβδομάδας Αλληλεγγύης και απολογισμός αυτής.
- Σημεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης: Δημοτικά Κτήρια Διαβολιτσίου, Δωρίου, Μελιγαλά και Μερόπης (πρώην Δημαρχεία).
Τηλ. Επικοινωνίας: 2724360331
Συμμετοχή στη πρωτοβουλία αυτή:
- Δήμος Οιχαλίας & Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Οιχαλίας
- Σύλλογοι Γυναικών Δημοτικών Ενοτήτων Ανδανίας, Δωρίου, Μελιγαλά και Οιχαλίας
- Χορευτικός Σύλλογος Μελιγαλά
- Σ.Ε.Ο. Μελιγαλά
- Σύλλογος Εν Αθήναις Μελιγαλαίων
- Και ο κάθε Σύλλογος - Φορέας του Δήμου Οιχαλίας που επιθυμεί να προσφέρει στο φιλανθρωπικό σκοπό της «Τράπεζας Αλληλεγγύης» του Δήμου Οιχαλίας
Αυτές οι εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα συνεχιστούν και στο μέλλον με στόχο την συνεχής τροφοδοσία της Τράπεζας Αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα όποιος θέλει να προσφέρει τρόφιμα θα μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο 2724360331 καθημερινές και ώρες λειτουργίας του Δήμου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΓΥΠΑΤΙΔΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου