Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Η αλήθεια για το νερό του χωριού μας

Ως γνωστόν το Άνω Δώριο υδροδοτείται, από το 1982, από την πηγή που βρίσκεται στη θέση Πολυγένι. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται πρόβλημα υδροδότησης των σπιτιών, ιδίως τον μήνα Αύγουστο που το χωριό είναι γεμάτο από κόσμο. 
Ακούγαμε, χρόνια τώρα, πως το νερό είναι λίγο και δεν επαρκεί για τις ανάγκες των κατοίκων και αρκετές φορές ο Δήμος μας συμπλήρωνε με βυτιοφόρα τη δεξαμενή που βρίσκεται σε υψηλό σημείο του χωριού μας.
Η αλήθεια όμως βρίσκεται αλλού και η Δημοτική Αρχή βρήκε το πρόβλημα, το έλυσε προσωρινά και ευελπιστούμε μόνιμα.
Συγκεκριμένα, στη δεξαμενή που βρίσκεται στο Πολυγένι υπάρχει ένα ρήγμα που δημιουργεί μεγάλη διαρροή, σε πολύ χαμηλό σημείο της. Το νερό, όμως, αυτό συγκεντρώνεται σε δύο μικρές δεξαμενές, που βρίσκονται σε χαμηλότερο σημείο και έχουν ως τελικό αποδέκτη το χωριό Χρυσοχώρι, μέσω σωλήνων που έχουν τοποθετηθεί πριν μερικά χρόνια, για συμπλήρωμα του δικτύου τους.
Η ποσότητα του νερού που διαφεύγει καθημερινά είναι μεγάλη. 
Η Δημοτική Αρχή, προσωρινά τοποθέτησε μία πλαστική δεξαμενή, πάνω στη χαμηλότερη μικρή δεξαμενή και μία αντλία που στέλνει το νερό πίσω στη μεγάλη. Πρόθεση του Δήμου είναι η άμεση επισκευή της δεξαμενής για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα (ήδη έχουν μεταφερθεί οικοδομικά υλικά).
Δεν γνωρίζουμε από πότε υπάρχει η διαρροή και αν αυτό ήταν γνωστό όταν έγιναν οι μικρές δεξαμενής συλλογής και διοχέτευσης του νερού προς το Χρυσοχώρι, αντί της επισκευής της.
Ευελπιστούμε στην άμεση αποκατάσταση και του δρόμου για να μην χρειαζόμαστε γεωργικό μηχάνημα να μεταβούμε στο υδραγωγείο, αλλά και στα χωράφια μας που είναι αδύνατη η μετάβαση με συμβατικό όχημα.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα απομονωμένα χωριά χρειάζονται λίγο περισσότερο την προσοχή μας, γιατί η ερήμωση θα μας βλάψει όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου