Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΛΕΥΚΗ νύχτα πολιτισμού στην Κυπαρισσία από την παρουσίαση του βιβλίου του Στάθη Παρασκευόπουλου

ΛΕΥΚΗ νύχτα Πολιτισμού βίωσε η αιώνια Αρκαδιά, την Τετάρτη 9 Αυγούστου, με την μεγάλη εκδήλωση για το άριστο βιβλίο ''Με την καρδιά και την πένα" του συμπατριώτη μας Προέδρου των ιστορικών συγγραφέων Στάθη Παρασκευόπουλου στο αμφιθέατρο Αλέκος Παπαδόπουλος στην Κυπαρισσία, παρουσία διακεκριμένων προσωπικοτήτων που διοργάνωσε η εφημερίδα ''ΦΩΝΗ''.
Την εκδήλωση συντόνισε άρτια ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές που παρουσίασε κάποια στιγμή την εικόνα ζωής για τον λογοτέχνη, συγγραφέα και πάνω από όλα άνθρωπο Στάθη Παρασκευόπουλο.
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ...
Ο πρώην υπουργός Ολύμπιος στην καταγωγή αλλά πάντα λάτρης της Κυπαρισσίας κ. Βύρων Πολύδωρας ξετύλιξε με λογοτεχνική ευφράδεια το έργο και την σημασία του μεγάλου τόμου που κυκλοφόρησε λέγοντας ότι "ο τιμώμενος συγγραφέας αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή πανελλαδικά της Κυπαρισσίας, αποτελώντας τιμή να είναι ένας από τους ομιλητές για τον υπερμεγέθη τόμο αναγνωρίζοντας το τεράστιο έργο του" ενώ πρόσθεσε ότι "χαίρεται που βρέθηκε στη αγαπημένη πόλη με τον συγγραφέα να είναι συνάμα προσκυνητής, ταξιδιώτης, διανοούμενος, ιστορικός, Έλληνας και οραματιστής του μέλλοντος συλλέγοντας με υπομονή την γύρη για να την μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές μέσα από ένα πλούσιο έργο περιηγήσεων καθώς ο Στάθης Παρασκευόπουλος είναι αυθεντικός πάνω από όλα".
Ο γνωστός λογοτέχνης δημοσιογράφος Γιάννης Νικολόπουλος από τον Πύργο εξήρε το έργο του τιμώμενου προσώπου τονίζοντας ότι "δεν μπορούμε να αποτυπώσουμε με λόγια το νέο δημιούργημα του συγγραφέα, ζητώντας να περιηγηθούμε αλλά και να προβληματιστούμε σε αυτό το αέναο ταξίδι της ζωής" υποστηρίζοντας ότι "για μένα η θρυλική Αρκαδιά αποτελεί την πόλη την καρδιά μας, γνωρίζοντας το συγγραφέα από τα πρώτα φανερώματα στο λογοτεχνικό του ταξίδι φέρνοντας με την σφραγίδα της αυθεντικότητας του Στάθη Παρασκευόπουλου για 40 συναπτά έτη".
Ο εκπαιδευτικός και λογοτέχνης Τέλης Γκιουλής επισήμανε ότι "η αναφορά στο έργο του συγγραφέα αποτελεί ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, αποτελώντας τις πηγές άντλησης των πνευματικών αποσκευών που είναι σμιλεμένες με την ιστορία ενός κόσμου που πάλεψε αγωνιζόμενος για ένα καλύτερο αύριο" για να υπογραμμίσει ότι "από τις μακρινές μνήμες μορφοποιείται μέσα από ένα αργό αλλά κυρίως ένα σταθερό ταξίδι με συγκεκριμένη κατεύθυνση από τα χρόνια της παιδικής ηλικίας αποτυπώνοντας το μόχθο των γενεών για ένα καλύτερο κόσμο, των ξωμάχων της γης σε μια πραγματικότητα ζωής" ενώ έκανε αναφορά στην διαχρονική αξία του έργου του λογοτέχνη και συγγραφέα.
Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Ο εκδότης της εφημερίδας ''ΦΩΝΗ'' Θανάσης Τσαμούλης ευχαρίστησε το κοινό που εντρύφησε στην όμορφη εκδήλωση παρά την ζέστη των ημερών, δηλώνοντας συγκινημένος για το βιβλίο του συγγραφέα, καθώς η εφημερίδα έχει διοργανώσει και συνεχίζει με πολιτιστικές εκδηλώσεις ανάδειξης και πολιτισμού στο τόπο μας, καθώς ως γνωστόν κατάγεται από την Τριφυλία ενώ η εφημερίδα πρωτοεκδόθηκε στην Κυπαρισσία. Παράλληλα εξήρε το έργο του Στάθη Παρασκευόπουλου και την ανάλυση των ομιλητών, επεξηγώντας ότι ως αντίδωρο της έκδοσης του συγγραφέα η εφημερίδα του χρόνου θα εκδώσει όλα τα κείμενα του που δημοσιεύονται κάθε Δευτέρα στην εφημερίδα, ενώ μίλησε για την πολυσχιδή προσωπικότητα του τιμώμενου προσώπου, αναγνωρίζοντας ότι ο Πολιτισμός είναι αυτός που μας κρατά ζωντανούς...
Η εφημερίδα τίμησε τον δημιουργό με τιμητική πλακέτα που απένειμε ο εκδότης της εφημερίδας σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα.
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ
Στην εκδήλωση ήταν παρών από το Δήμο Τριφυλίας ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μερκούρης, ο δημοτικός σύμβουλος Δ..Ε Αυλώνος Σπύρος Χρονόπουλος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Μπακούρος, οι πρώην Δήμαρχοι Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης και Τριφυλίας Κώστας Κόλλιαςο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγων Παναγιώτης Λούτος, ο επίτιμος Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Δημήτρης Μητρόπουλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος και συγγραφέας Μίμης Στρατικόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Δημήτρης Αβδάλας, ο Πρόεδρος του συλλόγου για την προστασία και αναβίωση της Άνω πόλης Γιάννης Σταθόπουλος, ο εκπρόσωπος του Παντριφυλιακού ομίλου Καλονερού, αρκετοί λογοτέχνες και λόγιοι αλλά μαζί με πλήθος πολιτών, ο Θεόδωρος Μπρεδήμας, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και άλλοι. 

Πηγή: kyparissianews.com, ρεπορτάζ Γιάννη Μποζίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου