Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Δήμος Οιχαλίας: Ημερίδα για τους δημότες με θέμα «Γνωριμία με την Μαρία Κάλλας»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8/4 στο Πνευματικό Κέντρο «Μαρία Κάλλας» ημερίδα με τίτλο «Γνωριμία με την Μαρία Κάλλας», με ομιλητή το κ. Μάρκο Μωυσίδη, παρουσία αρκετών Δημοτών, εκπροσώπων τοπικών φορέων και μελών του Δ.Σ του Δήμου Οιχαλίας καθώς και μελών του «Συλλόγου Αποφοίτων Μαρία Κάλλας του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Οιχαλίας κ. Αριστείδη Σταθόπουλου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους τόνισε για μια άλλη φορά την σημασία της ανάδειξης του τόπου καταγωγής της Μαρίας Κάλλας καθώς και την ανάγκη συνεργασίας με τον Δήμο Μεσσήνης αφού στην περιοχή μπορεί να δημιουργηθεί ένα δυναμικό πολιτιστικό τρίπτυχο με την Αρχαία Ιθώμη, την πατρική οικία της Μαρία Κάλλας και το γεφύρι της Μαυροζούμενας, στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γεώργιος Τσώνης, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση και υπενθύμισε την συνεργασία των δυο γειτονικών Δήμων σε πολλούς τομείς, μετά μίλησε ο κ. Απόστολος Γκούνης ως εκπρόσωπος της περιφέρειας ο οποίος τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να βοηθήσει με όλους τους τρόπους όσες προσπάθειες γίνονται για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Στην συνέχεια ο ομιλητής κ. Μωυσίδης ξεκίνησε την παρουσίαση της ζωής της Μαρία Κάλλας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ανθρώπινο κομμάτι της μεγάλης σοπράνο, ενώ υπήρξε και διαλογική συζήτηση με τους παρευρισκομένους όπου θίχτηκαν διάφορα θέματα.
Επόμενο ραντεβού 29/4 όπου θα γίνει παρουσίαση της ταινίας «Η Δική μας Μαρία Κάλλας» στον Δήμο Οιχαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου