Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Ενημέρωση Τριφύλιων από τον Σωκράτη Φάμελλο για τους δασικούς χάρτες

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα (ξενοδοχείο STANLEY), από την Ομοσπονδία Συλλόγων Συνδέσμων Τριφυλίας, η εκδήλωση ενημέρωσης για τους δασικούς χάρτες, με κύριο ομιλητή τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο.
Ο κ. Φάμελλος τόσο στην ομιλία του όσο και στην διαδικασία των ερωτήσεων προσπάθησε να δώσει απαντήσεις στις απορίες και τις αγωνίες των παρευρισκομένων.
Την εκδήλωση άνοιξε και συντόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Λούτος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας. Για το προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και στην περιοχή τους αναφέρθηκε ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ενώ παρουσιάστηκαν οι θέσεις-προτάσεις της Π.Ε. Μεσσηνίας, του Δήμου Τριφυλίας και της Ομοσπονδίας.
Από εκεί και πέρα ο κ. Φάμελλος ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη συνέχιση της διαδικασίας της κύρωσης των δασικών χαρτών. Μεταξύ άλλων παρουσίασε την πρόσφατη τροπολογία νόμου που αφορά την παράταση υποβολής αντιρρήσεων κατά 45 μέρες και την παροχή δυνατότητας εξαίρεσης από την αναδάσωση εκτάσεων που δεν έχουν δασικό χαρακτήρα και εμφανίζονται στους χάρτες ως αναδασωτέες. Επισήμανε ότι έγιναν σημαντικές μειώσεις από το υπουργείο στα τέλη αντιρρήσεων σε σχέση με το παρελθόν και ότι για την υποβολή αντίρρησης δεν απαιτούνται τίτλοι ιδιοκτησίας, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζονται τοπογραφικά διαγράμματα.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τροποποιήσεις στη δασική νομοθεσία που θα υποβάλει το υπουργείο στη Βουλή, καθώς και στις υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους που θα εκδοθούν και θα έχουν σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών ως προς την εξαγορά ή χρήση εκχερσωμένων εκτάσεων, την αντιμετώπιση πρόδηλων σφαλμάτων στους χάρτες και την αποτύπωση σε αυτούς των νόμιμων πράξεων της διοίκησης.

Πηγή: eleftheriaonline.gr
Παρακολουθείστε τα παρακάτω βίντεο από την εκδήλωση, τα οποία είναι από το ιστολόγιο: http://pankarpan.blogspot.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου