Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Έγιναν τα εγκαίνια της Φωτογραφικής Έκθεσης και Έργων Τέχνης της Μύρτιδος στο Ρίπεσι

Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Φωτογραφικής Έκθεσης «Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το Παρελθόν» και Έργων Τέχνης της Πινακοθήκης της στο Ρίπεσι, την Κεφαλόβρυση του Δήμου Τριφυλίας, Μεσσηνίας.
Στην Φωτογραφική έκθεση, η οποία φιλοξενείται στον εξωτερικό χώρο του Κοινοτικού Γραφείου Κεφαλόβρυσης, παρουσιάζονται τα στάδια της ανάπλασης του προσώπου της μικρής Αθηναίας, ενώ παράλληλα στον εσωτερικό χώρο εκτίθενται τα έργα 22 ζωγράφων- εικαστικών οι οποίοι εμπνεύστηκαν από την Μύρτιδα.
Η εκδήλωση των εγκαινίων συντονίστηκε από την κα Φωτεινή Στυλιανού, Προϊσταμένη της ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ του Δήμου Τριφυλίας, ενώ ο κ. Πέτρος Θέμελης μίλησε για τον επίκ. καθηγητή Μανώλη Ι. Παπαγρηγοράκη. Ο καθηγητής αρχαιολογίας, που αναβίωσε μια αρχαία κοντινή μας πόλη, μίλησε για τον πατέρα της Μύρτιδος και την ανάπλασή της με τα θερμότερα λόγια.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Περικλής Κανελλόπουλος καλωσόρισε την μικρή Αθηναία που επέλεξε το Ρίπεσι για τις καλοκαιρινές της διακοπές, ενώ ο κ. Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ζει με τη Μύρτιδα απίστευτες και καταπληκτικές στιγμές γνωρίζοντας άλλες ειδικότητες, τονίζοντας ότι συνεργασία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας.
Η Φωτογραφική Έκθεση και Έργων Τέχνης της Μύρτιδος συνομιλεί ευρύτερα και αλληλεπιδρά πολύτροπα με τις δράσεις του Συμποσίου Γλυπτικής «Μνήμες από την Πέτρα στο Μάρμαρο» σε αυτό το εργοτάξιο Τέχνης και Πολιτισμού.
Από 07.08.2022 έως 12.08.2022 η Έκθεση Φωτογραφιών & Έργων Τέχνης της Μύρτιδος θα λειτουργεί 19:00-22:00 καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου