Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Αδελφοποίηση των Συλλόγων Αρμεναίων και του Συλλόγου Γυναικών Πυλαίας

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΜΕΝΑΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Αρμεναίων Κυπαρισσίας, κατόπιν ομοφώνου αποδοχής της πρόσκλησης της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πυλαίας «Η ΚΑΠΟΥΤΖΗΔΑ» κας Τζιαφέρη, πρόκειται  να παραστεί την Κυριακή 9η Ιουνίου 2019, στην εκδήλωση «9η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΥΛΑΙΑΣ» που διοργανώνει με θέμα την Μπάμια.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής και μετά από πρωτοβουλία και ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Η ΚΑΠΟΥΤΖΗΔΑ», έγινε πρόταση για υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης με τον Σύλλογό μας αλλά και τον Σύλλογο Αρμεναίων «ΚΑΠΟΥΤΣΙ» που εδράζεται στο Δ.Δ. Αρμενιών Κυπαρισσίας, την οποία αμφότεροι οι Σύλλογοι αποδεχθήκαμε!
Η πρώτη μικρή «φλόγα» άναψε πριν χρόνια στο χωριό μας, τους Αρμενιούς Κυπαρισσίας, όταν από κατοίκους ενός μακρινού τόπου στην Μακεδονία, διαπιστώθηκαν κάποια κοινά  στοιχεία μεταξύ των τόπων καταγωγής μας, όσον αφορά τα τοπωνύμια (Καπουτζήδα-σημερινή Πυλαία- και Καπουτσί), καθώς και την ιδιαίτερη αγροτική απασχόληση των κατοίκων των χωριών μας με την καλλιέργεια μπάμιας. Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για να αναζωπυρωθεί αυτή η φλόγα και να συσφίξει τις σχέσεις των δύο τόπων και των Συλλόγων!
Κοινός σκοπός αυτής της κίνησης είναι η εδραίωση και ανάπτυξη των αδελφικών δεσμών των Συλλόγων μας και των δύο περιοχών, την κοινή συνύπαρξή μας  και την αρμονική και δημιουργική συνεργασία μας με σεβασμό στον πολιτισμό και την παράδοση!

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου