Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

anodorio.blogspot.com - Ένας χρόνος λειτουργίας

Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο ξεκίνησε η λειτουργία του ιστολογίου του χωριού μας. Ο σκοπός που έγινε ήταν να αναδειχθεί το Άνω Δώριο (Σουλιμά) και να γίνει ακόμη πιο γνωστό στον κόσμο.

Στο διάστημα που πέρασε αναρτήθηκαν θέματα σχετικά με την ιστορία, τη λαογραφία, τα ήθη και έθιμα του χωριού μας, ανακοινώσεις και εκδηλώσεις του συλλόγου, εκδηλώσεις του δήμου μας, παρουσίαση έργων - αξιοθέατων - εκκλησιών - φυσικού κάλλους, νέα που αφορούν το χωριό μας, την ευρύτερη περιοχή και γενικά τη Μεσσηνία, φωτογραφίες του χθες και του σήμερα, και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα.

Σήμερα μετά από ένα χρόνο μπορούμε να πούμε πως ο σκοπός λειτουργίας πέτυχε απόλυτα κι αυτό φαίνεται από τις επισκέψεις που ξεπέρασαν τις 15.000 και τις χώρες που ξεπέρασαν τις 50, όχι μόνο από Σουλιμαίους αλλά και από φίλους που θέλουν να το γνωρίσουν και να το επισκεφτούν.

Η δύναμη της εικόνας και του βίντεο δίνουν άλλη διάσταση και κάνουν τον κόσμο, είτε είναι σε κάποιο μέρος της Ελλάδας είτε σε κάποια χώρα του εξωτερικού, να ζουν το χωριό καθημερινά και να νοσταλγούν την ημέρα που θα το επισκεφτούν.

Ενδεικτικά θα αναφέρω τα λόγια του πατριώτη μας Γιάννη Γ. Κόλλια που ζει στην Αυστραλία: «Κάθε πρωί ανοίγω τον υπολογιστή μου και το πρώτο πράγμα που βλέπω είναι το χωριό μας. Μεταφέρομαι νοερά εκεί, παίρνω δυνάμεις και η μέρα μου ξεκινάει ευχάριστα».

Μέσα από το ιστολόγιο μαθαίνουν όχι μόνο οι νέοι αλλά και οι παλαιότεροι πληροφορίες και στοιχεία που ήταν άγνωστα πριν σε πολλούς. Πολλοί βοήθησαν και βοηθούν με θέματα, φωτογραφίες και πληροφορίες. Το ιστολόγιο είναι ανεξάρτητο και ανοιχτό για όσους θέλουν να βοηθήσουν στέλνοντας θέματα, φωτογραφίες, βίντεο ή και τις απόψεις τους για δημοσίευση.

Κάθε θέμα του anodorio.blogspot.com προβάλλεται μέσα από τα ιστολόγια της Μεσσηνίας με χιλιάδες αναγνώστες κι έτσι γίνεται ακόμη πιο γνωστό σε όλη τη Μεσσηνία και όχι μόνο:

Kopanakinews, FILIATRANEWS, TRIFYLIANEWS, Τριφυλιακά Νέα, Ithomi news, Βάλτα Τριφυλίας.

Ας προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κρατήσουμε ζωντανό το χωριό μας, να φροντίζουμε για την ευπρέπεια του με έργα που θα αναδείξουν τις ομορφιές και το φυσικό του κάλλος. Το Σουλιμά μπορεί να γίνει στολίδι όχι μόνο για τα Σουλιμοχώρια αλλά και για ολόκληρη τη Μεσσηνία. Καλή συνέχεια.

Μαζί συνεχίζουμε…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου