Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Το Άνω Δώριο μία από τις περιοχές της Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης Μονάδων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ

Από τη Δευτέρα 05 έως την Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση Μονάδων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ σε αντικείμενα Ανορθόδοξου Πολέμου, σε περιοχές της Πελοποννήσου.
Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η εξοικείωση του συμμετέχοντος προσωπικού στη διεξαγωγή ειδικών επιχειρήσεων σε περιβάλλον υβριδικών - ασύμμετρων προκλήσεων. Κατά τη διάρκειά της υλοποιήθηκαν τα παρακάτω αντικείμενα:

· Χερσαία διείσδυση τμημάτων Ειδικών Δυνάμεων - Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ-ΔΕΕ) με τα οργανικά τους μέσα.
· Εναέρια διείσδυση τμημάτων ΕΔ-ΔΕΕ με ελικόπτερα (Ε/Π) CH-47D και NH-90.
· Αμφίβια διείσδυση τμημάτων ΕΔ-ΔΕΕ.
· Τερματική Καθοδήγηση Πυρών μαχητικών αεροσκαφών (Α/Φ) F-4 από εξειδικευμένο προσωπικό Joint Terminal Attack Controller (JTAC).
· Ρίψη φορτίων από μεταγωγικά Α/Φ C-130 και C-27.
· Ανεφοδιασμός από αέρα με Α/Φ C-27J.
· Ειδική Επιτήρηση - Αναγνώριση και εξουδετέρωση ασύμμετρων απειλών.
· Ανταρτοπόλεμος.

Πηγή: Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας

Σημ.: Το Άνω Δώριο ήταν το μέρος που στρατοπέδευσε ένα τμήμα της Ζ΄ ΜΑΚ (επίλεκτη μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού στρατού, που αποτελείται από μόνιμα στελέχη), από 5 Φεβρουαρίου έως το πρωί της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου. Άλλα τμήματα στρατοπέδευσαν στις γύρω περιοχές. Το Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Άνω Δωριτών ήταν το Κέντρο Επιχειρήσεων της μονάδας. Η μονάδα κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ντρέδων, τιμώντας τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου