Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Ζητούν ενίσχυση αστυνόμευσης στο Κοπανάκι

Την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Κοπανάκι επισημαίνοντας τα προβλήματα που υπάρχουν ζητεί ο Σύλλογος των Απανταχού Κοπανακαίων με αίτημά του προς τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.
Το σχετικό έγγραφο κοινοποιείται στο Α.Τ. Τριφυλίας, το Δήμο Τριφυλίας, τον αντιδήμαρχο Αετού και την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και αναφέρει χαρακτηριστικά: 
«Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την καταρχάς απαράδεκτη εικόνα που επικρατεί στην κεντρική πλατεία του Κοπανακίου, πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού και της παιδικής χαράς, τις ημέρες που λειτουργεί το ιστορικό παζάρι του Κοπανακίου. 
Πιο συγκεκριμένα κάθε Σάββατο βράδυ οι Ρομά με το πλήθος των φορτηγών αυτοκινήτων που παρκάρουν με το εμπόρευμά τους, χρησιμοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους για ποικίλου χαρακτήρα ανάγκες τους, τόσο προετοιμασίας φαγητού όσο και ύπνου αλλά και των φυσικών τους αναγκών με άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Παράλληλα θέτουν τα ηχητικά μηχανήματα των αυτοκινήτων τους στη διαπασών, διαταράσσοντας τη γαλήνη των κατοίκων της περιοχής, ενώ πολλές είναι οι φορές που διαπληκτίζονται μεταξύ τους προκαλώντας κλίμα φόβου στους περίοικους. 
Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα παρέμβασής σας, θα παρακαλούσαμε θερμά να εντάξετε στο σχεδιασμό σας τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να διατρανωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών γενικά και ειδικότερα στους συγκεκριμένους χώρους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Μεταφέροντάς σας την αγωνία και τη βαθιά ανησυχία των πολιτών για τυχόν επανάληψη δυσάρεστων περιστατικών του παρελθόντος θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτή την επικοινωνία μας και να σας προσκαλέσουμε στο χωριό μας όταν το επιτρέψουν οι υπηρεσιακές σας υποχρεώσεις για να συζητήσουμε αυτά και άλλα θέματα της αρμοδιότητάς σας».

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου