Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Νέδα: Ξεκίνησε η βελτίωση ασφάλειας του δρόμου από τα Πλατάνια

Ένα έργο που είχε τεθεί σε προτεραιότητα για την ορεινή Τριφυλία από τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Πλατανίων, Παναγιώτη Καραγιάννη και τοπικούς συλλόγους καθώς και κατοίκους της περιοχής, το έργο «Βελτίωση της ασφάλειας του δρόμου Πλατάνια - Νέδα δήμου Τριφυλίας Π.Ε. Μεσσηνίας» και για το οποίο διαρκές ήταν το ενδιαφέρον του πρώην ΥΦΕΘΑ και βουλευτή, Γιάννη Λαμπρόπουλου, ξεκίνησε τις προηγούμενες μέρες μετά τη μελέτη και τη δημοπράτησή του από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 
Πρόκειται για σημαντικό έργο, καθώς σύμφωνα με τη μελέτη του, προβλέπεται ο δρόμος να βελτιωθεί όσον αφορά τη βατότητα αλλά και την άρση επικίνδυνων σημείων του, σε μήκος περίπου 3χλμ από τη διασταύρωση της εν λόγω οδού με το δρόμο προς τον Πύργο του Μπάρμπα-Αλέκου έως την παλιά γέφυρα της Νέδας (Πουλίτσα)
Τόσο ο Εκπρόσωπος της Κοινότητας Πλατανίων, όσο και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και κάτοικοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι που ξεκίνησε τα υλοποιείται το έργο της Περιφέρειας και με την ολοκλήρωση του οποίου θα μπορούν να μετακινούνται άνετα και χωρίς κίνδυνο αυτοκίνητα μέχρι και την παρόχθια περιοχή του ποταμού κάτι που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στη Νέδα που αποτελεί σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος και προορισμό για χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά του πλανήτη και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, ιδίως δε τους θερινούς μήνες αφού η εξωτική ομορφιά στη Νέδα, τα μονοπάτια της, η διάσχιση φαραγγιών της, οι καταρράκτες της είναι άκρως ελκυστικά για τους λάτρεις των εναλλακτικών μορφών τουρισμού! 
Για το έργο υπεγράφη προγραμματική σύμβαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το Περιφερειακό Ταμείο και με το δήμο Τριφυλίας. Η ανοικτή διαδικασία ηλεκτρονικής επιλογής αναδόχου για την κατασκευή του έργου, με προϋπολογισμό 403.225,81 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%) διενεργήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2018. Με την υπ’ αρ. 689/04-03-2019 /Πράξη 9/2019 (Α∆Α:ΩΨΣΜ7Λ1-420) Απόφαση της Οικονοµικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου έγινε έγκριση του πρακτικού του ηλεκτρονικού διαγωνισµού µε συστηµικό κωδικό 77661, που διενεργήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2018 για την ανάδειξη Αναδόχου κατασκευής του έργου και δια της οποίας εγκρίθηκε η ανάθεση στην ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΗΦΑΚΗ µε μέση έκπτωση πενήντα οκτώ και μηδέν δύο επί τοις εκατό (58,60%). 
Στις 18 Ιουνίου υπεγράφη η σύμβαση υλοποίησης του από τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη και την ανάδοχο με την ολική προθεσμία εκτέλεσης εργασιών να ορίζεται σε 4 μήνες, ήτοι έως 18 Οκτωβρίου.

Πηγή: tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου