Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019

Ο Παναγιώτης Νίκας νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επικράτησε στις χθεσινές επαναληπτικές Περιφερειακές εκλογές με ποσοστό 53,59 % έναντι 46,41 % του Πέτρου Τατούλη. 
Ο κ. Νίκας γιόρτασε τη νίκη του στο εκλογικό του κέντρο στην Καλαμάτα όπου και δήλωσε μεταξύ άλλων: 
"Για όλους εμάς σήμερα είναι μια μεγάλη βραδιά, είναι μια σπουδαία βραδιά, για την Καλαμάτα, για τη Μεσσηνία, για την Αρκαδία, για την Αργολίδα, για την Κορινθία, για την Λακωνία, για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Θα υπάρξει ένα καινούργιο ξεκίνημα."
Ο Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε "τους 77 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, τους αριστείς της Πελοποννησιακής κοινωνίας", οι οποίοι όπως είπε, "θα είναι από αύριο οι βασικοί μου συνεργάτες για μια νέα πορεία στην Πελοπόννησο". Επίσης, ευχαρίστησε, "τον πελοποννησιακό λαό που σε αυτούς τους οκτώ μήνες του προεκλογικού αγώνα σε πόλεις και σε χωριά της Πελοποννήσου, μας έδειξε την αμέριστη συμπαράστασή του και την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στην περιφέρεια Πελοποννήσου".
Ακόμη, ο Παναγιώτης Νίκας ανέφερε ότι "από αύριο θα ξεκινήσει μια προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε στα πλαίσια του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση, η οποία θα βασίζεται στη συνεργασία, στην συναντίληψη και στην κοινή πορεία για την επίλυση των προβλημάτων".
Κλείνοντας ο Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε "τους πολίτες που με ψήφισαν και κυρίως αυτούς οι οποίοι δεν έχουν την ίδια με μένα ιδεολογική και πολιτική αναφορά",  προσθέτοντας ότι "θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να τους δικαιώσω".

Βιογραφικό του Παναγιώτη Νίκα

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις αυτοδιοικητικές εκλογές Ιουνίου του 2019, με τη στήριξη της Ν.Δ. Από τον Ιανουάριο του 2007 και επί τρεις συνεχόμενες θητείες εκλέχτηκε Δήμαρχος Καλαμάτας. Μετά τη δημιουργία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, εξελέγη πρώτος Πρόεδρός της (2011 -2014).
Εξελέγη επίσης τρεις φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο του αείμνηστου Νομάρχη Παναγιώτη Φωτέα και του μετέπειτα Νομάρχη Δημήτρη Δράκου. Για δώδεκα χρόνια διετέλεσε στέλεχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, συγκεκριμένα για 7 χρόνια αναπληρωτής Νομάρχη και Πρόεδρος Νομαρχιακών Επιτροπών (Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Υποδομών) και για 5 χρόνια Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας.
Γεννήθηκε στο Κέντρο Αβίας (Μάνη) το 1950. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Μηλίτση και πατέρας τριών παιδιών.
Σπούδασε στη Φιλοσοφική και στη Νομική Σχολή (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών).
Ως καθηγητής εργάσθηκε για πολλά χρόνια στην Καλαμάτα (4ο Λύκειο) και υπήρξε ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος από την αρχή της σταδιοδρομίας του, όπου πάντοτε τιμήθηκε με την ψήφο των συναδέλφων του σε δεκάδες εκλογικές αναμετρήσεις.
Στην πόλη της Καλαμάτας διαμένει πάνω από 40 χρόνια και είναι δημότης από το 1978.

Πηγή: tharrosnews.gr - eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου