Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Αλλάζουν χέρια και οι 6 Δήμοι της Μεσσηνίας

Πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Μεσσηνίας μπορεί να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα των προχθεσινών εκλογών, μιας και όλοι οι Δήμοι της «αλλάζουν» χέρια.
Να σημειωθεί ακόμα ότι στους 4 από τους 6 Δήμους υποψήφιοι ήταν οι νυν δήμαρχοι, που όμως την πρώτη Σεπτέμβρη παραδίδουν τα κλειδιά και θα βρίσκονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης.
Η πρώτη αλλαγή έγινε την προηγούμενη Κυριακή στον Δήμο Μεσσήνης, όπου επικράτησε ο Γιώργος Αθανασόπουλος με 51, 57% του νυν δημάρχου Γιώργου Τσώνη.
Επόμενη αλλαγή δημάρχου με μεγάλη διαφορά είχαμε χθες στον Δήμο Τριφυλίας, όπου ο Γιώργος Λεβεντάκης κατάφερε να επικρατήσει με 69,22% του νυν δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα.
Με διαφορά επικράτησε και ο Παναγιώτης Καρβέλας στον Δήμο Πύλου - Νέστορος, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει το 59, 08% των ψήφων και να επικρατήσει του νυν δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη.
Το 57,08% κατάφερε να συγκεντρώσει η Παναγιώτα Γεωργακοπούλου που αναλαμβάνει τον Δήμο Οιχαλίας.
Ένας ακόμα δήμαρχος που αποχωρεί είναι ο Γιάννης Μαραμπέας, που έχασε με ελάχιστη διαφορά, αφού ο Δημήτρης Γιαννημάρας συγκέντρωσε το 50,56% των ψήφων.
Τέλος, στον Δήμο Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Βασίλης Κοσμόπουλος έδωσαν σκληρή μάχη, με τον πρώτο να επικρατεί με 50, 52%.
Πηγή: tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου