Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Ξεχωριστή εκδήλωση στα Πλατάνια με μουσική και βραβεύσεις

ΟΝΕΙΡΙΚΗ ήταν η μουσική εκδήλωση με το αεράκι που πνέει από την ορεινή Τριφυλία αγναντεύοντας την μαγεία του Κυπαρισσιακού κόλπου, στην ετήσια γιορτή που διεξήχθη την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 στο ανοικτό θέατρο «Νότα Αρνόκουρου» στο όμορφο αρχιτεκτονικό κόσμημα του «Πύργος Μπαρμπα-Αλέκου» στα Πλατάνια Τριφυλίας. 
Ως γνωστόν η εκδήλωση διεξάγεται κάθε χρόνο στην μνήμη της Νότας Αρνόκουρου με την απονομή βραβείων σε μαθητές των 2 Νομών Μεσσηνίας και Ηλείας που πέτυχαν σε ένα μεγάλο διαγωνισμό έκθεση. 
Στον αμφιθεατρικό χώρο του θεάτρου που αποτελεί μεγάλη δωρεά ο κόσμος μαγεύτηκε από τη συναυλία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη λαϊκών τραγουδιών και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, Χρήστου Νικολόπουλου, ενώ κοντά του τραγούδησαν ο Στέλιος Διονυσίου και η Ασπασία Στρατηγού
Στην εναρκτήρια εκδήλωση απονεμήθηκαν τα βραβεία σε πρωτεύσαντες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων των Νομών Ηλείας & Μεσσηνίας, που συμμετείχαν στον 10ο διαγωνισμό έκθεσης με θέμα σχετικό με την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με αφορμή της ανακήρυξης του 2018 Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. 
Ο Δ/ντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Μεσσηνίας εξήρε το πνεύμα των εκθέσεων των βραβευθέντων μαθητών της δεκαετίας σε ένα βιβλίο, το οποίο προλόγισε ο ίδιος αλλά και ο Συγγραφέας Στάθης Παρασκευόπουλος
Οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι οι κάτωθι: 
Μαθητές Γυμνασίου 
Α΄ Βραβείο: Αναστασία Γεωργακοπούλου, από το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας 
Μαθητές Λυκείου 
Α΄ Βραβείο: Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου, από το ΓΕΛ Γαργαλιάνων 
Β΄ Βραβείο: Διονύσης Γρηγορόπουλος, από το ΓΕΛ Κρεστένων 
Γ΄ Βραβείο: Μαργαρίτα Παπανδρέου, από το ΓΕΛ Ανδραβίδας 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του κ. Κων/νου Αρνόκουρου
Στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρών ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας, ο εκπρόσωπος της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου Γιώργος Μπακούρος, ο τέως υπουργός Βύρων Πολύδωρας, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πλατανίων, ο διοικητής του Α.Τ. Κυπαρισσίας, αντιδήμαρχοι, φορείς και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας από την Ηλεία, ως διοργανωτής ο πολιτιστικός σύλλογος Αγία Ελένη Πλατανίων.

Πηγή: Best-tv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου