Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Ο τουρισμός το μεγάλο στοίχημα για τη Μυθική Πελοπόννησο

Η μεγάλη άνοδος του Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»  και  πύλη εισόδου της Πελοποννήσου, γεμίζει με αισιοδοξία για τις εξελίξεις στον τουριστικό τομέα και το 2017.
Οι προγραμματισμένες πτήσεις, καθώς και νέες που σχεδιάζονται, δίνουν ξεκάθαρη εικόνα του θετικού  πρόσημου για φέτος και μία αύξηση περίπου 20% σε σχέση με πέρυσι.
22 πόλεις από 15 χώρες του εξωτερικού, συνδέονται με την Πελοπόννησο.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αντιλαμβανόμενη τη σημαντικότητα του τουριστικού κλάδου για την Πελοποννησιακή οικονομία, με δράσεις, πρωτοβουλίες, συνέργειες, διαπεριφερειακές συνεργασίες και συμμετοχή σε όλα τα μεγάλα τουριστικά γεγονότα, αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του συνεκτικού πλέον προορισμού μας, τη Μυθική Πελοπόννησο.
Στα πλαίσια των πολλών πρωτοβουλιών που εξελίσσονται αυτήν την περίοδο, εντάσσεται και η συμμετοχή μας σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού, που σηματοδοτούν πολλά για τις αγορές «στόχους» που έχουμε εντάξει στη στρατηγική μας.
Έτσι το Μάρτιο, η Μυθική Πελοπόννησος θα βρίσκεται στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ  στο Βερολίνο από 8-12/3 , στην τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ στη Μόσχα από 14-16/3 και στη Στοκχόλμη στην έκθεση Grekland Panorama από 18-19/3.
Μαζί μας θα βρίσκονται επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και κάποιες Δημοτικές αρχές.  
Αυτό μας κάνει πιο δυνατούς, διότι η συλλογικότητα  ενισχύει την ήδη επιτυχημένη προσπάθεια εξωστρέφειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και τον ίδιο τον προορισμό.  
Στόχος μας είναι, μέσω συναντήσεων κι επαφών, να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την Πελοπόννησο με αύξηση της επισκεψιμότητας και ει δυνατόν επιπλέον πτήσεις.
Καλαμάτα  7 Μαρτίου 2017

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Περιφ. Σύμβουλος Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου