Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Πρόταση ίδρυσης Πολιτιστικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου «Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ» Νέδας

 Δημήτρης Γεωργόπουλος                                    Καλλίτσαινα,  16 Νοεμβρίου 2014
 Καλλίτσαινα Μεσσηνίας                                              
 Τ.Κ. 24011 / τηλ. 2761051547
 6977 666105      210 5137617                                                                      
Προς

                 Τα Περίχωρά μας, τους Συλλόγους τους και τις τοπικές τους Εφημερίδες


                                                                               Αγαπητοί φίλοι

            Με ιδιαίτερη χαρά σας χαιρετώ και εύχομαι σε όλους σας υγεία και καλό χειμώνα.

            Φίλοι μου, μετά την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Θεοδώρου στη Νέδα και τη διαμόρφωση εκεί χώρου υπέροχου και μοναδικού για αναψυχή, έχω τη γνώμη ότι αξίζει και πρέπει να ιδρύσουμε έναν Σύλλογο, προκειμένου τα καλοκαίρια να οργανώνουμε σ’ αυτόν εκδηλώσεις, να ανταμώνουμε, να ανταλλάσσουμε ευχές, να αναθερμαίνουμε τις σχέσεις μας, να ψυχαγωγούμαστε, να ομορφαίνουμε κάπως τη ζωή μας και να παίρνουμε από το παραδεισένιο ποτάμι του τόπου μας μια δροσερή ανάσα, ώστε να μπορούμε καλύτερα να συνεχίσουμε τον σκληρό και δύσκολο, αλλά πολύ όμορφο, αγώνα της ζωής μας.

Ως τίτλος του Συλλόγου προτείνεται ο εξής:

Πολιτιστικός  και Φυσιολατρικός Σύλλογος
«Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ» Νέδας.

Ως σκοποί του Συλλόγου προτείνονται οι παρακάτω:

1) Η σύσφιξη των σχέσεων των κατοίκων των ορεινών χωριών των Νομών Ηλείας και Μεσσηνίας, των οποίων κυρίως η περιοχή συνορεύει με τον ποταμό Νέδα και τα οποία με την πάροδο του χρόνου εγκαταλείπονται και ερημώνουν.
2) Η προβολή της Ιστορίας και της Λαογραφίας του τόπου μας.
3) Η μέριμνα για τη λειτουργία και συντήρηση του νεοανεγερθέντος Ιερού Ναού του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτη, στην ομώνυμη περιοχή του ποταμού, καθώς και τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου, από τους κατοίκους των παραπάνω χωριών, με την αγάπη, τη στήριξη και τη συνδρομή των οποίων ανεγέρθη ο Ναός.
4) Η βελτίωση του δρόμου, που οδηγεί από τη γέφυρα στον Ναό (μήκους 400 μ. περίπου).
5) Η δημιουργία - σε συνεργασία με τους Δήμους Ζαχάρως, Οιχαλίας και Τριφυλίας, στα όρια της περιοχής των οποίων βρίσκεται ο Ναός - χώρων και εγκαταστάσεων αναψυχής, πλησίον του ποταμού, των οποίων έχουν ιδιαίτερη ανάγκη τα παραπάνω χωριά και όχι μόνο.
6) Η οργάνωση, στον παραπάνω χώρο, πολιτιστικών εκδηλώσεων, με σκοπό την τήρηση των ηθών, εθίμων και παραδόσεων του τόπου μας.
7) Η διάνοιξη και συντήρηση παλαιών μονοπατιών, σε κατάλληλες διαδρομές, ώστε οι περιπατητές να μπορούν να απολαύσουν τη δροσιά και την ομορφιά της γλυκόρροης Νέδας.
8) Η οργάνωση ομαδικών περιπάτων, καθώς και άλλων φυσιολατρικών δραστηριοτήτων, για τις οποίες προσφέρεται το περιβάλλον.
9) Η καθαριότητα και γενικά η προστασία του περιβάλλοντος  και
10) Η τόνωση της περιοχής μας με την ανάδειξη και προβολή της Νέδας, η οποία εύστοχα χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ένας ξεχασμένος παράδεισος.

      Τα άλλα διαδικαστικά στοιχεία θα διατυπωθούν από δικηγόρο, ο οποίος θα καταθέσει τη σχετική αίτηση σε Πρωτοδικείο.
      Κατόπιν των παραπάνω, σας παρακαλώ φιλικά να μου εκφράσετε την άποψή σας, έστω και τηλεφωνικά, τόσο για την πρόταση ίδρυσης του Συλλόγου, όσο και για τον τίτλο του και τους σκοπούς του (συμπλήρωση, τροποποίηση κλπ.).
      Σας ευχαριστώ πολύ και αναμένω απάντησή σας.

Με αγάπη
                                                    Δημήτρης Γεωργόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου