Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας

1η ΜΑΡΤΙΟΥ. Παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας, ενός θεσμού με μεγάλη σημασία για την κοινωνία για το σχεδιασμό, την πρόληψη και μείωση των δυσμενών επιπτώσεων από την εκδήλωση φυσικών ή τεχνολογικών καταστροφών, στοχεύοντας πάντα στη διαφύλαξη της κοινωνικής ευρυθμίας.
Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας είναι αρμόδιο για την αντιμετώπιση όλων των φάσεων προετοιμασίας, κινητοποίησης και συντονισμού δράσης για κάθε  περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Χρειάστηκε δε αρκετές φορές να κινητοποιηθεί ο τοπικός και περιφερειακός μηχανισμός για την αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών και άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλο το Νομό.
Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα ότι στη συνεργασία με τους Δήμους, την Πυροσβεστική, τους εθελοντές και λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, η επιτυχής αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων έγκειται προ πάντων στο καλό συντονισμό. Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό που συμμετέχει τόσο στις δράσεις πρόληψης - εκπαίδευσης - ενημέρωσης του κοινού, όσο και στις επιχειρήσεις αντιμετώπισης όλων των περιστατικών που προκύπτουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας συμμετέχει ενεργά στις ειδικές συναντήσεις του Συντονιστικού Οργάνου Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΣΟΠΠ), ενώ μέσα στους επόμενους μήνες σχεδιάζει, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, δράσεις εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος και ασκήσεις ετοιμότητας.
Με προτεραιότητα στην πρόληψη, αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και συνέχιση της καλής συνεργασίας με όλους τους φορείς και ιδιαιτέρως με  τις εθελοντικές οργανώσεις, που επιτελούν σημαντικό έργο, είμαστε πάντα σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού.

Παναγιώτης Αλευράς
Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου