Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Βουλιάζει η Μεσσηνία από τον κόσμο! Πρώτος τουριστικός προορισμός της χώρας!

Σανί
Έχει βουλιάξει από χθες η Μεσσηνία από τον κόσμο. Τα παραθεριστικά κέντρα του Νομού μας υποδέχονται πιθανότατα ρεκόρ επισκεπτών όλων των εποχών καθώς οι Έλληνες ακόμη και σε αυτή την μοναδική εβδομάδα διακοπών που μπορούν να πάνε φέτος φρόντισαν να βάλουν την Μεσσηνία πολύ ψηλά στις προτιμήσεις τους. Για πρώτη φορά επίσης πρέπει να βρίσκονται στην Μεσσηνία και όλοι όσοι κατάγονται απ’ αυτή, τα χωριά γέμισαν κόσμο και οι παραλίες δέχονται τους χιλιάδες επισκέπτες. Είναι γεγονός ότι χρόνο με τον χρόνο η Μεσσηνία αναδεικνύεται σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας ενώ αρκετοί -παραδοσιακά- είναι και οι ξένοι που την επιλέγουν. Βέβαια η κρίση έχει κάνει ελάχιστη την παραμονή των επισκεπτών χρονικά, ενώ είναι γεγονός ότι η μικρή διάρκεια της περιόδου δεν αφήνει τα οφέλη που προσδοκούσαν οι επαγγελματίες.
Στην Καλαμάτα οι τεράστιες παραλίες είναι μικρές για τη φιλοξενία όλου αυτού του κόσμου. Τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα γέμισαν και οι επαγγελματίες όλων των κατηγοριών του τουρισμού βλέπουν -επιτέλους- αποτέλεσμα.
Στην όμορφη Μάνη δεν χωράνε τα αυτοκίνητα στους δρόμους και τα κέντρα του τουρισμού, Καρδαμύλη, Στούπα έχουν χιλιάδες επισκέπτες. Στην Δυτική ακτή του Μεσσηνιακού κόλπου από την Μπούκα, Ανάληψη έως και Πεταλίδι, τους Χράνους και τον Άγιο Ανδρέα οι παραθεριστές απολαμβάνουν τα μπάνια τους. Σε παραλίες καθαρές και με καιρό επίσης ιδανικό καθώς έφυγαν οι καύσωνες της προηγούμενης εβδομάδας.
Στην Νότια Πυλία, στην Κορώνη και κυρίως Φοινικούντα επικρατεί το αδιαχώρητο. Στις κορυφαίες παραλίες της περιοχής, Περούλια, Μεμί, Μακρυνάμμος, Λούτσα, Λάμπες ο κόσμος απολαμβάνει τις διακοπές του και στιγμές χαλάρωσης σε εξαιρετικά καθαρά νερά. Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία και τις πανσιόν είναι φουλαρισμένα ενώ χαμογέλασαν επιτέλους και τα εστιατόρια που είδαν να φουλάρουν τις τελευταίες ώρες. Στη Μεθώνη πολύς κόσμος, στην Πύλο επίσης ασφυκτικά γεμάτη είναι η πόλη ενώ η Γιάλοβα και οι όμορφες παραλίες του Πετροχωρίου και του Ρωμανού με την Βοϊδοκοιλιά έχουν κατακλυσθεί από χιλιάδες λουόμενους. Και το Costa Navarino είναι γεμάτο με τουρισμό υψηλού επιπέδου που θαυμάζει τις ομορφιές του Νομού μας. Βορειότερα στις παραλίες της Τριφυλίας με κέντρο την Κυπαρισσία και το Καλό Νερό οι επισκέπτες είναι χιλιάδες.
Στην Μεσσηνία οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα και το κάνουν, πέρα από τις παραλίες να δουν και τα μοναδικά μνημεία, τα κάστρα και τις περιοχές εξαιρετικού φυσικού κάλλους. Να επισκέπτονται ταυτόχρονα τα βράδια και τα δεκάδες πανηγύρια που διοργανώνονται στα χωριά και να απολαμβάνουν παραδοσιακή μουσική και την πατροπαράδοτη γουρουνοπούλα. Η Φιλόξενη Μεσσηνία είναι εδώ ας την κάνουμε όλοι μας ομορφότερη και ας χαμογελάσουμε λίγο αυτές τις ημέρες, το ’χουμε ανάγκη και μεις και οι επισκέπτες μας!

Πηγή: messinea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου