Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Αλειφέρη σε Μπάμη: Ξυπνήστε, να έργα που πρέπει να κάνετε…

Προτάσεις και μελέτες για “έτοιμα” έργα που μπορεί να διεκδικήσει ο Δήμος Οιχαλίας καταθέτει η Ελένη Αλειφέρη ως αντιπολίτευση του Δήμου και ως πρώην Δήμαρχος Μελιγαλά. Ουσιαστικά τονίζει στην Δημοτική αρχή να κινητοποιηθεί όσο υπάρχει ακόμη χρόνος και χρήματα από συγκεκριμένα προγράμματα για έργα.
Αναλυτικά: Ενημερωτικό υπόμνημα - κατάθεση προτάσεων των Δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας.
ΘΕΜΑ: Πρόταση για ένταξη έργων στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων 2007-2013 «Ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις ευρείας κλίμακας»
Κύριε Δήμαρχε.
Σας ενημερώνουμε ότι με την πρόσκληση 52/19-06-2012 του ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ καλούνται οι Δήμοι για την υποβολή προτάσεων για ένταξη έργων (πράξεων), στο μέτρο «Ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις ευρείας κλίμακας» όπου περιλαμβάνονται:
Αστικές Αναπλάσεις
Δίκτυο ποδηλατοδρόμων/δρόμων ήπιας κυκλοφορίας
Νέοι-ελεύθεροι αναξιοποίητοι χώροι προς αξιοποίηση
Αναπλάσεις και αναβαθμίσεις περιοχών
Αναπαλαίωση και ανακαίνιση κτηρίων
Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των προς ένταξη πράξεων ορίζεται το ποσό των 200.000,00 ΕΥΡΩ.
Με βάση το δεδομένο ότι οι υποβληθείσες προτάσεις αξιολογούνται αυτοτελώς με σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της στην ΕΕΤΑΑ, μέχρι την κάλυψη του διαθέσιμου προϋπολογισμού,
Θεωρούμε ότι πρέπει να κινητοποιηθείτε άμεσα για μη χαθεί μια ακόμη ευκαιρία για το Δήμο μας.
Πρωτίστως να γίνει επεξεργασία και αξιοποίηση του υφιστάμενου υλικού από μελέτες, προμελέτες διαχειριστικά σχέδια κλπ. που είχαν εκπονήσει οι πρώην καποδιστριακοί Δήμοι.
Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφέρουμε:
1) Μελέτη ανάπλασης Κεντρικής Πλατείας Άνω Δωρίου (πλήρης μελέτη προϋπολογισμός 307.855,62 € Δήμος Δωρίου - Αναπτυξιακή Μεσσηνίας)
2) Μελέτη ανάπλαση χώρων αναψυχής στη θέση «Παναγιά» Κακαλετρίου (πλήρης μελέτη προϋπολογισμός 188.964,95 € Δήμος Είρας - Αναπτυξιακή Μεσσηνίας)
3) Ανακαίνιση παλαιού Δημοτικού σχολείου Κωνσταντίνων (προϋπολογισμός 300.000 € Δήμος Ανδανίας)
4) Ανάπλαση πλατείας σταθμού Διαβολιτσίου (προϋπολογισμός 250.000,00 € Δήμος Ανδανίας)
5) Ανάπλαση πλατείας Σκάλας (Δήμος Μελιγαλά προϋπολογισμός 208.000,00 €)
6) Ολοκλήρωση Ανάπλασης Νεωχωρίου (Δήμος Μελιγαλά προϋπολογισμός 200.000,00 €)
Ασφαλώς εκτός των ανωτέρω πιθανόν να υπάρχει και άλλο αξιόλογο υλικό, προς τούτο η παρούσα επιστολή μας κοινοποιείται σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους και εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων προκειμένου να συνεισφέρουν περαιτέρω πληροφόρηση στο Δήμο.
Μετά τα ανωτέρω και με δεδομένο τον κίνδυνο εξάντλησης των διαθεσίμων του προγράμματος λόγω υποβολής προτάσεων από άλλους δήμους, απαιτείται άμεσα η προετοιμασία φακέλων, η λήψη σχετικής απόφασης για την υποβολή της πρότασης και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με φορέα που έχει διαχειριστική επάρκεια για την εκτέλεση έργων ΕΣΠΑ.
Κύριε Δήμαρχε
Για μια ακόμη φορά αναγκαζόμεθα να απευθυνθούμε σε εσάς δημόσια προκειμένου να αφυπνιστείτε και να καταλάβατε επιτέλους ότι ο δρόμος που έχετε επιλέξει της ουσιαστικής αδιαφορίας για σημαντικά έργα, δράσεις και παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στο Δήμο μας είναι ασφαλώς επιζήμιος για την περιοχή.
Πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο σας έχουμε ζητήσει να συζητήσουμε τα για την πορεία του Δήμου για την «επιχειρησιακή» δυνατότητα του, για το ΕΣΠΑ, για την κοινωνική πολιτική που πρέπει να υπηρετεί ο Δήμος.
Η πεισματική άρνησή σας να θέσετε σε προτεραιότητα τα σημαντικά και σοβαρά θέματα του Δήμου, η επιλογή μόνο της «μικροπολιτικής», των πανηγυριών, της σταθερής εξυπηρέτησης του κύκλου των οικονομικών συμφερόντων κάποιων Δημοτικών σας συμβούλων, δεν συνιστά εικόνα Δήμου που υπηρετεί τον αναπτυξιακό και Κοινωνικό του ρόλο.
Προσπαθήσαμε, με την άρνησή μας να σας παράσχουμε απαρτία, να σας συνειδητοποιήσουμε ώστε να αλλάξετε νοοτροπία και να κινητοποιηθείτε.
Μάταια βέβαια.
Αρνείσθε πεισματικά, προστρέχοντας, συνεπής προς τον εαυτό σας, στην προσφιλή σας πρακτική της λασπολογίας και στην πάγια τακτική σας ότι για την ανυπαρξία σας ευθύνονται οι προηγούμενες δημοτικές αρχές.
Εμείς όμως δεν δικαιούμεθα να σιωπήσουμε. Δεν δικαιούμεθα να δώσουμε περισσότερη ανοχή σ’ αυτή την κατάσταση λειτουργώντας εις βάρος των συμφερόντων του τόπου.
Έστω και τώρα δημιουργείστε «δομή» παρακολούθησης των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, θέσατε προς συζήτηση στα όργανα του Δήμου τους στόχους που πρέπει να τεθούν.
Αν θυμάστε έχει συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή με πρωτοβουλία μας για το σκοπό αυτό. Λειτουργήστε την επιτέλους.
Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι της εκλεγμένης πλειοψηφίας
Άλλοι ευθέως συμμέτοχοι και άλλοι παθητικοί θεατές, αλλά ίδιο συνένοχοι εν τέλει, στη διαμόρφωση αυτής της καταστροφικής παθογένειας στο Δήμο μας.
Αναλάβετε τις ευθύνες σας.
Να περισώσουμε ότι μπορούμε πλέον.
Όσο υπάρχει ……..αν υπάρχει ακόμα χρόνος.………..

Πηγή: messinea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου