Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Φυλακές Δωρίου - Ανοσιούργημα

Πρωτίστως θα ήθελα να ευχαριστήσω το διαχειριστή της ιστοσελίδας anodorio.blogspot.com κ. Γιάννη Ανδριόπουλο, που μας δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουμε ελεύθερα τη γνώμη μας.
Φίλες και φίλοι διάβασα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΜΑΙΩΝ» την πρόταση - απόφαση του δήμου για δημιουργία φυλακών στο Δώριο. Κάτι που κανένας δήμαρχος δεν διανοήθηκε σαν ενεργός πολίτης και συντοπίτης.
Ενίσταμαι διότι έχω την αίσθηση, ότι η φυλακή δεν είναι εκκλησία.
Δεν μας φτάνει η ανασφάλεια που ζούμε, προσθέτουν κι άλλη;
Ας πάνε οι υπεύθυνοι να ρωτήσουν τους κατοίκους του Κορυδαλλού, της Κέρκυρας και τις άλλες περιοχές που φιλοξενούν φυλακές, γιατί κάνουν το παν για να τις διώξουν.
Όποτε η κυβέρνηση προτείνει μια περιοχή κατεβαίνουν οι κάτοικοι με μαύρες σημαίες και κλείνουν τα καταστήματα. Αυτοί δεν θέλουν την ανάπτυξη; Εμείς τη ζητάμε και μάλιστα εσπευσμένα.
Συμφωνώ με την ανάπτυξη όλου του τύπου ΚΕΒΟΠ που επρόκειτο να γίνει στο Δήμο μας και είναι παγωμένο και λησμονημένο. Ιδού πεδίον λαμπρό για ανάπτυξη κ. Δήμαρχε και όχι φυλακές.
Οπωσδήποτε θα ωφεληθούν, κυριολεκτικά, θα θησαυρίσουν μερικά επαγγέλματα που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, εις βάρος των πολλών. Τώρα με το διορισμό 200 ατόμων υπάρχει μαγικός τρόπος καταργήσεως του νόμου ΑΣΕΠ, για να διοριστούν τα "δικά μας παιδιά".
Φίλες και φίλοι, για ένα τόσο σοβαρό και μεγάλο θέμα θα έπρεπε να ερωτηθεί ο κόσμος εάν θέλουν τις φυλακές ή όχι. Κοντολογίς…παίρνουν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Ειλικρινά δεν μπορεί να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Στην περιφέρειά μας έχουμε πνευματικούς ανθρώπους. Ζητάμε από αυτούς να μπουν μπροστά και να δώσουν ένα βροντερό ΟΧΙ στην ίδρυση φυλακών σήμερα, όχι αύριο θα είναι πολύ αργά. Το έγκλημα θα έχει συντελεσθεί.
ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ.
Ταπεινά
Βασίλειος Σταθόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Όταν το 1862 ο Βίκτωρ Ουγκώ έγραφε στους «Άθλιους» το «ΟΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ» ασφαλώς δεν είχε υπόψη του το Δώριο. Φθάσαμε λοιπόν στο 2011, τα σχολεία κλείνουν (Κοπανάκι) και ορισμένοι παρουσιάζουν(σκόπιμα;), το άνοιγμα μιας φυλακής για ανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή