Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Εκδήλωση Τριφυλιακής ποίησης στο Κοπανάκι - Αφιέρωμα στον Παν/τη Μελτέμη

Με αφιέρωμα στον Κοπανακαίο λογοτέχνη Παναγιώτη Μελτέμη (1918-1978), πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του πρώην Γυμνασίου στο Κοπανάκι, το βράδυ της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Τριφυλιακής Ποίησης, με συνδιοργανωτές το Δήμο Τριφυλίας και την Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων .
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της υπεύθυνης Πολιτιστικών του Δήμου Τριφυλίας δημοτικής συμβούλου Βιβής Παντελάκη.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε έπειτα ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, ο οποίος έκανε αναφορά στην προσφορά των Τριφύλιων λογοτεχνών.
Για την εργοβιογραφία του Παναγιώτη Μελτέμη μίλησε ο Τέλης Φράγκoς, πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων: Αναφέρθηκε στις σπουδές, στο λογοτεχνικό του έργο, στην παρουσία του στην Αντίσταση, τα πρώτα του βιβλία, αλλά και στην κριτική που είχαν διατυπώσει οι Μιχάλης Μερακλής, ο Ανδρέας Καραντώνης και ο Γιάννης Αναπλιώτης.
Για το πεζογραφικό του έργο του Παναγιώτη Μελτέμη μίλησε ο φιλόλογος και πεζογράφος Θανάσης Λιακόπουλος (φωτογραφία), με αναφορά στα έργα «Συλλογή διηγημάτων - Η Μηλίτσα» και «Έρημα Σημάδια». Το διήγημα «Μηλίτσα», που είχε βραβευτεί από την Εργατική Εστία σε διαγωνισμό, διαβάστηκε από ηθοποιό του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
Για το ποιητικό έργο του Μελτέμη μίλησε η Τόνια Παυλάκου-Χριστακοπούλου, ειδική γραμματέας της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων. Ανέλυσε μέρη από τον τόμο «Τα χωριάτικα», από τον οποίο ηθοποιοί του Τριφυλιακου θεάτρου διάβασαν ποιήματα, με παράλληλη προβολή φωτογραφιών και αποσπασμάτων.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου