Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Άγγελος Χρονάς: Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία του εμβολιασμού και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ομαλά και βάσει προγράμματος εξελίσσεται ο εμβολιασμός κατά της COVID- 19 στην χώρα μας. 
Ο εμβολιασμός έχει ξεκινήσει για τους Υγειονομικούς και τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και αναμένεται μέχρι τέλος του Ιανουαρίου να έχουν εμβολιαστεί 220 χιλιάδες, αφού θα έχει ξεκινήσει και ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών. 
Η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού θα ανοίξει στις 11 Ιανουαρίου και θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν σχετική αίτηση. 
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ήδη έχει ξεκινήσει, χωρίς προβλήματα, ο εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και στις 8 Ιανουαρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Περιφέρειας και θα συνεχιστεί και με τους ιδιώτες Ιατρούς. 
Στη Μεσσηνία, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς, σε πρώτη φάση θα εμβολιαστούν 400 Υγειονομικοί που εργάζονται στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα όσο και σε Κέντρα Υγείας. Το ίδιο θα συμβεί και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, όπου θα λειτουργήσουν αρκετά εμβολιαστικά κέντρα, για την άριστη εξυπηρέτηση των πολιτών. 
Ο εμβολιασμός είναι δωρεάν και συστήνεται να γίνει από όλους, ώστε να αποκτηθεί το απαραίτητο τείχος ανοσίας, για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην «κανονικότητα», πολύ πιο σύντομα. Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Χρονάς, ως Υγειονομικός, θα εμβολιαστεί στο Νοσοκομείο που εργάζεται. 
Όσον αφορά στην ασφάλεια του εμβολίου, οι συχνότερες παρενέργειες που έχουν αναφερθεί περιλάμβαναν άλγος και ερύθημα στο σημείο της ένεσης, καταβολή και πονοκέφαλο. Το ποσοστό των σοβαρών ανεπιθύμητων συμβάντων ήταν απειροελάχιστο και τα δεδομένα δείχνουν πως το εμβόλιο είναι ασφαλές. Θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο κάθε άνθρωπος είναι ιδιαίτερη περίπτωση και θα πρέπει να υπάρχει συμβουλή από τον προσωπικό γιατρό του. 
Ως Περιφερειακή Αρχή, όπως άλλωστε έχει δηλωθεί και δια στόματος του Περιφερειάρχη μας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος, όταν έρθει η σειρά του να εμβολιαστεί, θα το πράξει, δίνοντας το «καλό παράδειγμα», θα είμαστε αρωγοί σε ό,τι μας ζητηθεί και όπου μπορούμε να βοηθήσουμε θα το πράξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου