Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Με απόλυτη πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προυπολογισμός για το 2021 του Δήμου Οιχαλίας

Τον Προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2021 συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας χθες Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό μέσω τηλεδιάσκεψης. Η απόφαση του Προϋπολογισμού εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία και συγκεκριμένα με 15 ψήφους υπέρ και 5 κατά
Ο Προϋπολογισμός του 2021 όπως ανέφερε η Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Γεωργακοπούλου είναι πραγματικός, αναπτυξιακός και με όραμα, βασισμένος στις ανάγκες των πολιτών του Δήμου Οιχαλίας. 
Να σημειωθεί ότι πρώτη φορά ο Δήμος Οιχαλίας εγκρίνει Προϋπολογισμό του έτους πριν καν τελειώσει το προηγούμενο οικονομικό έτος. Αυτό το γεγονός από μόνο του, δηλαδή οτι για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Οιχαλίας εγκρίνεται μέσα στις προθεσμίες ο Προϋπολογισμός, σημαίνει ότι έχουν συμμαζευτεί τα οικονομικά του Δήμου και υπάρχει προγραμματισμός και όχι κινήσεις της τελευταίας στιγμής. 
Η Δημοτική Αρχή, πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της, μέσα σε αυτό το ομολογουμένως δύσκολο και αντίξοο περιβάλλον, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μια υγειονομική κρίση που είχε και συνεχίζει να έχει καταστροφικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς, οργάνωσε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τόσο τα οικονομικά του Δήμου, όσο και το ανθρώπινο δυναμικό, ούτως ώστε να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα, στον κοινωνικό και αναπτυξιακό της ρόλο. 
Ο Προϋπολογισμός του έτους 2021 ανέρχεται σε 17.360.000 ευρώ
Περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα που έχει έργα υποδομής, ύδρευσης, αποχέτευσης, οδοποιίας, ηλεκτροδότησης, προστασίας περιβάλλοντος και ενεργειακής αναβάθμισης, αντιπλημμυρικά, δημόσιας υγείας, άθλησης και ανέρχεται κοντά στα 8.000.000 ευρώ. 
Ο Προϋπολογισμός εκτός από τις λειτουργικές δαπάνες περιλαμβάνει επιπλέον και επενδύσεις (προμήθειες και μελέτες) ύψους 1,5 εκατ. Ευρώ που δεν εγγράφονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα όπως για παράδειγμα η προμήθεια μηχανημάτων και συγκεκριμένα δύο απορριμματοφόρων, ενός σαρώθρου, ενός πληντυρίου κάδων απορριμμάτων και μεταλλικών κάδων ποσού 850 χιλιάδες ευρώ. 

Δήμος Οιχαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου