Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Υλοποίηση δράσης για τις Πρώτες Βοήθειες και τη σημαντικότητα αυτών από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Οιχαλίας

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Οιχαλίας στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής της, στοχεύοντας στην κοινωνική ευημερία και ασφάλεια των πολιτών του Δήμου και ειδικότερα των παιδιών τα οποία είναι οι τελικοί αποδέκτες όλων των παρεχόμενων “αγαθών”, λαμβάνει την πρωτοβουλία να προβεί σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και τις σχολικές μονάδες του Δήμου Οιχαλίας με σκοπό τη διεξαγωγή σεμιναρίων για τις Πρώτες Βοήθειες. Τα σεμινάρια αυτά θα πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένο προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Παράρτημα Καλαμάτας και συγκεκριμένα από την κ. Τσατά και τη κ. Δαμηλάτη, στους μαθητές αλλά και στους πολίτες γενικότερα, σε μια ημερίδα εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό. 
Ειδικότερα, κατά το μήνα Οκτώβριο, μέσω ενός 16ωρου ολοκληρωμένου προγράμματος εκπαίδευσης, θα διεξαχθούν ειδικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών στους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων του Δήμου Οιχαλίας καθώς και στο προσωπικό της Κοινωφελούς Επιχείρησης, το οποίο είναι υπεύθυνο για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, με σκοπό να είναι στοιχειωδώς καταρτισμένοι ώστε να ανταπεξέλθουν και να δράσουν άμεσα σε τυχόν περιστατικά που μπορεί να προκύψουν. Τα ανωτέρω σεμινάρια - ενημερώσεις θα διεξαχθούν στις σχολικές μονάδες το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου ξεκινώντας από σήμερα 2-10-2018 στο Δημοτικό Σχολείο Μελιγαλά όπου και έγινε η έναρξη.
Στο Δημοτικό Σχολείο Μελιγαλά παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Σταθόπουλος Αριστείδης, ο Πρόεδρος Δ.Σ. Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Γυπατίδης Σοφιανός, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης, οι οποίοι με τη σειρά τους καλωσόρισαν την πρωτοβουλία και το σκοπό των σεμιναρίων - ενημερώσεων αυτών, ευχαρίστησαν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και του Ερυθρού Σταυρού για τη συνεργασία αυτή και ευχήθηκαν στα παιδιά. 
Η προσπάθεια της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Οιχαλίας να ανταποκριθεί σε κοινωνικά θέματα συνεχίζεται. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η “Τράπεζα Αλληλεγγύης” της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Οιχαλίας στις αρχές Σεπτεμβρίου μοίρασε σχολικά είδη στα παιδιά των απόρων οικογενειών αυτών καθώς επίσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα διανέμει τρόφιμα στους απόρους του Δήμου Οιχαλίας. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. 
ΓΥΠΑΤΙΔΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου