Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

''Έφυγε'' ο Τάσος Παν. Αθανασόπουλος

Σήμερα Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 ''έφυγε'' από τη ζωή ο Αναστάσιος Αθανασόπουλος του Παναγιώτη, σε ηλικία 90 ετών.
Ο εκλιπών ήταν ένας διακεκριμένος ομογενής του Παναμά, που αγαπούσε ιδιαίτερα την πατρίδα και την επισκεπτόταν για μεγάλο διάστημα, ιδίως τα καλοκαίρια. Φίλος του ιστολογίου «anodorio» και της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΜΑΙΩΝ», αλλά και μεγάλος ευεργέτης του Συλλόγου Άνω Δωριτών, του Συλλόγου Αγίου Γεωργίου κ.λπ.
Γεννήθηκε στο Ράχη Σκέφερη - Πυργάκι Αγίου Γεωργίου το έτος 1928. Το 1949 κατετάγη στη Χωροφυλακή ως υπενωμοτάρχης και το 1954 εγκατέλειψε το Σώμα φεύγοντας για τον Παναμά, προς αναζήτηση καλύτερης τύχης το 1955. Εκεί διέπρεψε επιχειρηματικά και βοήθησε πολλούς συμπατριώτες που πήγαν στον Παναμά να εργαστούν. Ανέπτυξε αξιόλογη δράση στην Κοινότητα της Ομογένειας, όπου και διέτελεσε πρόεδρός της. Διορίστηκε επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στον Παναμά και παρέμεινε στη θέση αυτή για πολλά χρόνια. Τιμήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την οικονομική του βοήθεια, ο οποίος τον ονόμασε «Άρχοντα» του Πατριαρχείου, τίτλος τιμητικός που αποδίδεται σε λίγους. Ο Αρχιεπίσκοπος Βορείου & Νοτίου Αμερικής κ.κ. Ιάκωβος είπε γι' αυτόν: "Είσθε από τες ευγενέστερες μορφές της Ελληνορθοδόξου Ομογενείας, όχι μόνο του Παναμά αλλά και όλης της Αρχιεπισκοπής". Τον Αύγουστο του 2016, στο "Αντάμωμα των Σουλιμαίων", τιμήθηκε από τον Σύλλογο Άνω Δωριτών για τη μεγάλη του και συνεχή προσφορά στον Σύλλογο και το χωριό μας. Όπου κι αν βρισκόταν έλεγε: "Είμαι Σουλιμαίος" και αυτό το αποδείκνυε συνεχώς, μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του.
Ο Τάσος ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός και σεμνός πατριώτης που θα λείψει σε όλους μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα με μεγάλη αγάπη και εκτίμηση.
Ο τελευταίος χαιρετισμός θα γίνει στον Ι.Ν. Αγίων Κων/νου & Ελένης Δωρίου, την Τρίτη 24 Απριλίου και ώρα 12:00.
Στην οικογένειά του, αλλά και σε όλη την ομογένεια, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.
Καλό ταξίδι, αγαπητέ φίλε και πατριώτη.
Το βίντεο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου