Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Επιτέλους ξεκίνησε η κατασκευή του δρόμου Άνω Δώριο - Πλατάνια

Πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια από τότε που κατασκευάστηκε ένα τμήμα του δρόμου Άνω Δώριο - Πλατάνια, για να φτάσουμε στο έτος 2017 ώστε να ολοκληρωθεί. Συγκεκριμένα, το έτος 1997 κατασκευάστηκε τμήμα του δρόμου Άνω Δώριο - Πλατάνια μήκους 1,7 χλμ., προϋπολογισμού 63.000.000 δραχμών και με χρηματοδότηση από την ΠΕΠ Πελοποννήσου με ενέργειες του τότε προέδρου της Κοινότητας Άνω Δωρίου, κ. Νικολάου Σκόνδρα.
Σήμερα, με καθυστέρηση ενός έτους από τη δημοπράτηση του έργου (Ιούλιος 2016) και μετά από 3,5 περίπου χρόνια από την έγκριση υλοποίησής του από το Περιφερειακό Συμβούλιο (Ιανουάριος 2014) ξεκίνησε το έργο «Συντήρηση - Βελτίωση δρόμου Άνω Δώριο - Πλατάνια». Από τις αρχές Ιουλίου 2017 ο δρόμος που ενώνει τον Δήμο Οιχαλίας με τον Δήμο Τριφυλίας άρχισε να κατασκευάζεται και σύντομα θα είναι έτοιμος (το υπόλοιπο τμήμα 2,8 χλμ.). Για την υλοποίηση της απόφασης κατασκευής του δρόμου, καθοριστικό ρόλο έπαιξε, το μεγάλο ενδιαφέρον του συμπατριώτη μας, κ. Λεωνίδα Παπακώστα.
Ας δούμε το ιστορικό του έργου:
·         Στις 20 Ιανουαρίου 2014, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εγκρίθηκε το έργο Συντήρηση - Βελτίωση δρόμου Άνω Δώριο - Πλατάνια, προϋπολογισμού 500.000 €, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους 2013 του Προγράμματος Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με προσωπικό ενδιαφέρον του τότε Αντιπεριφερειάρχη, κ. Παναγιώτη Αλευρά
·         Στις 16 Ιανουαρίου 2015 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  ενέκρινε ομόφωνα την έγκριση της σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Οιχαλίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση της μελέτης «Συντήρηση - Βελτίωση δρόμου Άνω Δώριο - Πλατάνια», προϋπολογισμού 500.000 €. Επίσης όρισε εκπρόσωπο του Δήμου Οιχαλίας στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθηση της προγραμματικής σύμβασης τον δημοτικό σύμβουλο, κ. Κόλλια Αθανάσιο, με αναπληρωτή τον δημοτικό σύμβουλο, κ. Λιόγα Νικόλαο.
·         Στις 22 Σεπτεμβρίου 2015 τη δημοπράτηση του έργου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης.
·         Στις 3 Νοεμβρίου 2015 ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η λήξη προσφορών του έργου «Συντήρηση - Βελτίωση δρόμου Άνω Δώριο - Πλατάνια», πρ/σμού 500.000 ευρώ.
·         Στις 19 Νοεμβρίου 2015 η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε την Ανάκληση διακήρυξης της δημοπρασίας του έργου: «Συντήρηση - Βελτίωση δρόμου Άνω Δώριο - Πλατάνια», Π/Υ: 500.000 € (α. π.: 47156) Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕ.
·         Στις 9 Φεβρουαρίου του 2016 το έργο δημοπρατεί η Π.Ε. Μεσσηνίας. Το έργο έχει προθεσμία υλοποίησης 6 μήνες και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2013.
·         Τον Μάιο του 2016 εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, με σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης.
·         Τον Ιούλιο του 2016 τη δημοπρασία του έργου ενέκρινε σε συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αναδείχθηκε ο εργολάβος που θα το κατασκευάσει.  Μειοδότης αναδείχθηκε ο εργολάβος Ιωάννης Αργυράκης µε έκπτωση 64,47%. Τα τεύχη δημοπράτησης έλαβαν 45 εργολήπτες και κατέθεσαν προσφορά 13 εξ αυτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου