Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Απουσία 3 δήμων στη σύσκεψη για τα κουνούπια

Δεν υφίσταται ιδιαίτερο πρόβλημα με τα κουνούπια φέτος στη Μεσσηνία, όπως διαπιστώθηκε στη σύσκεψη που έγινε χθες στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, με πρωτοβουλία του αρμόδιου για την υγεία αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Σιδέρη.
Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί, ότι στη σύσκεψη μετείχαν -μεταξύ άλλων- μόνο οι 3 από τους 6 δήμους της Μεσσηνίας, καθώς -αν και είχαν προσκληθεί- δεν παρέστησαν εκπρόσωποι από τους Δήμους Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας και Τριφυλίας.
«Ή δεν έχουν πρόβλημα ή δεν τους ενδιαφέρει» σχολίασε σχετικά ο Β. Σιδέρης, που επισήμανε πάντως ότι το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών υλοποιείται στο σύνολο των ΟΤΑ του νομού.
Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, σε συνέντευξη Τύπου στη συνέχεια -από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Β. Σιδέρη, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Διαμαντόπουλο και τον Γιώργο Γιαννούτσο υπεύθυνο για το πρόγραμμα στον Δήμο Πύλου - Νέστορος- προκειμένου να υπάρχουν τα καλύτερα αποτελέσματα απαιτείται η συνδρομή των δήμων, σε ό,τι αφορά τους ελέγχους και τον εντοπισμό εστιών κουνουπιών.
Όμως, όπως τονίστηκε, οι περισσότεροι δήμοι -στο σύνολο της Περιφέρειας- δεν έχουν δείξει την απαιτούμενη ανταπόκριση σε αυτό το ρόλο, κι αυτός ήταν ο λόγος που η φετινή προγραμματική σύμβαση με την εταιρεία καταπολέμησης υπογράφηκε αρκετά αργά και μόλις στις αρχές Ιουλίου. Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε ότι θα πρέπει και οι ιδιώτες να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του κάθε νομού όταν διαπιστώνουν εστίες κουνουπιών σε χώρους ιδιοκτησίας τους
Στην ίδια συνέντευξη έγινε η παραδοχή ότι υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης του κόσμου και γι’ αυτό, όπως γνωστοποιήθηκε, θα ξεκινήσει ήδη από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ενημέρωση στους μαθητές των σχολείων για το πρόγραμμα κουνουποκτονίας.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος την υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πελοπόννησος» σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που την ευθύνη της υλοποίησης είχε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Μεσσηνίας.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου