Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και την παραμονή εκδρομέων από 01-07-2016 μέχρι και 31-10-2016 και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 και 5, ως εξής:

Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα και τις ανωτέρω ώρες στις εξής δασικές περιοχές:
α. στις δασικές περιοχές Νέδας, Σκληρού και Κακαλετρίου (Δήμος Οιχαλίας).
β. στις δασικές περιοχές Δασοχωρίου - Μέλπειας - Αγ. Θεοδώρας (Δήμος Οιχαλίας).    
γ.  στο δασικό οδικό δίκτυο Δασοχωρίου-Καρνασίου πλην του δρόμου που ενώνει το  Καρνάσι-Δασοιχώρι-Άνω Μέλπεια και προς Αγία Θεοδώρα.
δ. στις δασικές περιοχές Μάλης και η περιοχή του παραλιακού δάσους Ελαίας (Δήμος  Τριφυλίας).
ε. στις δασικές περιοχές Νέδας (Δήμος Οιχαλίας), Σιδηροκάστρου και δάσους Πηγαδούλας - Παναγιάς (Δήμος Τριφυλίας).
στ) στις δασικές περιοχές Σελλά και Καλογερεσίου (Δήμος Τριφυλίας).
Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι.
Α. Ενημερώνονται οι πολίτες ότι, από 01-07-2016 μέχρι 31-10-2016 υπάρχει ενδεχόμενο ελέγχου, από εξουσιοδοτημένα όργανα (Πυροσβεστική - Αστυνομία - Στρατός - Δασαρχείο- Πιστοποιημένες Εθελοντικές Οργανώσεις - σε συνεργασία με τις προηγούμενες αρχές) και γι’ αυτό  παρακαλούμε για τη συνεργασία τους, ώστε η κοινή αντιπυρική προσπάθεια να στεφθεί από επιτυχία.
Β. Η πραγματοποίηση πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων στις προαναφερόμενες περιοχές, κατά την διάρκεια των ωρών απαγόρευσης, απαιτεί ειδική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα μέτρα πυρασφάλειας, που από αυτή κρίνονται αναγκαία.
Γ. Επισήμανση: Σύλληψη δράστη (περίπτωση σύλληψης εμπρηστή) ενεργούν οι αρμόδιες αρχές (Αστυνομία-Πυροσβεστική-Δασαρχείο-κ.λ.π). Οι παραβάτες της απαγόρευσης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.
Δ. Παρακαλούνται οι αποδέκτες όπως ενεργήσουν καταλλήλως και σύμφωνα με την αρμοδιότητά τους, για τη σήμανση και τον έλεγχο των προαναφερθεισών περιοχών, καθώς και την άμεση ενημέρωση των κατοίκων.
Καλούμε τους πολίτες της Μεσσηνίας να συνδράμουν την προσπάθεια των Κρατικών Αρχών και των Εθελοντικών Οργανώσεων, για την Αντιπυρική Προστασία του Νομού.
                                                         
                                                 Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Μεσσηνίας
                                                     Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση

Σημ.: Αναφέρουμε μόνο τις κοντινές περιοχές μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου