Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Τρένο στη Μεσσηνία ζητεί ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος

Την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στη Μεσσηνία και στη Δυτική Πελοπόννησο ζητεί ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, με επιστολή του προς το υπουργείο Υποδομών και τον ΟΣΕ.
Συγκεκριμένα, ζητεί την επανέναρξη των δρομολογίων Καλαμάτα - Ζευγολατιό - Διαβολίτσι - Κυπαρισσία και Καλαμάτα - Ζευγολατιό - Κυπαρισσία - Πάτρα. 
Ο κ. Σταθόπουλος, αφού κάνει λόγο για 2.000 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή, παρατηρεί: «Η επαναλειτουργία και ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία. Πρώτο και σημαντικότερο, με την επαναλειτουργία τακτικών τοπικών δρομολογίων θα εξυπηρετηθεί μεγάλος αριθμός πολιτών που δεν έχει τρόπο μετακίνησης προς την Καλαμάτα, αλλά και προς άλλους προορισμούς. Σε μια εποχή που οι δημόσιες υπηρεσίες τείνουν να εκλείψουν από τους μικρούς δήμους με αποτέλεσμα να απαιτείται υποχρεωτική μετακίνηση στην Καλαμάτα και σε συνδυασμό με το ότι τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ έχουν ελαττωθεί δραματικά και οι οικονομικές δυσκολίες δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις, ο σιδηρόδρομος θα αποτελούσε λύση για πολλούς πολίτες, κυρίως μαθητές και ηλικιωμένους. Τουριστική αξιοποίηση, είτε με την πραγματοποίηση τουριστικών σιδηροδρομικών εκδρομών, είτε ως εναλλακτική πρόταση μετακίνησης και πρόσβασης σε τουριστικούς προορισμούς για τους τουρίστες που καταλύουν στην Καλαμάτα. Σύνδεση με τα λιμάνια Πάτρας - Καλαμάτας - Αθήνας, προσφέροντας έτσι έναν ασφαλή και οικονομικό τρόπο μεταφοράς εμπορευμάτων. Προσφορά ενός εναλλακτικού οικολογικού τρόπου μετακίνησης».
Ακόμα, επισημαίνει ότι «το σιδηροδρομικό δίκτυο παρόλη την εγκατάλειψη και τη λεηλασία που έχει υποστεί, βρίσκεται σε καλή κατάσταση» κι εκτιμά πως «η χρηματοδότηση της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου μπορεί να γίνει μέσα από τα επιχειρησιακά προγράμματα ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα "Υποδομές, Μεταφορές, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020", καθώς και το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "Συνδέοντας την Ευρώπη"».

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου